Home / Actual / Invitație – Colocviul Comunicarea interculturală – temă prioritară pentru educația publică – 12 decembrie 2016
Happy group of finger smileys 2

Invitație – Colocviul Comunicarea interculturală – temă prioritară pentru educația publică – 12 decembrie 2016

Grupul pentru Inițiativă Locală CORONA invită cadrele didactice să participe la colocviul cu tema

Comunicarea interculturală – temă prioritară pentru educația publică

Inscrierile se fac in macheta pe care o gasiti la link-ul:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNgA6DqLA4syH-tQdki1YyA5V33w8CO0MEP7jXbBoVB8XPdA/viewform?usp=send_form

595_imgColocviul va avea loc luni, 12.12.2016, la Casa Baiulescu, la mansardă, între orele 16.30- 18.45.

Participarea este gratuită și se va face pe baza înscrierii prealabile, în limita locurilor disponibile.

Participanții  vor avea la dispoziție un set de instrumente de gândire critică, necesare pentru a ajuta elevii să integreze, într-un mod constructiv, pluralismul cultural ce caracterizează comunitatea în care ei trăiesc și se dezvoltă.  Cadrele didactice vor dobândi o înțelegere nuanțată a diversității culturale.

Program:

Orele 16.30 – 17.30 :  Expunere, întrebări și răspunsuri.

Prezentarea va fi susținută de lector univ. dr. Cristian Pralea, la departamentul de Studii Americane, Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania.  Cristian Pralea deține un doctorat în domeniul Studii culturale, la Universitatea de Stat Bowling Green, din Ohio (SUA).

Orele 17.45 – 18.45

Secțiunea 1:

Dezbatere despre principii și valori, despre o structurare mai eficientă a comunicării interculturale într-o comunitate multiculturală, în general.

Tematica discuțiilor va fi utilizată ulterior în medierea relației cu publicul școlar participant la reprezentațiile din proiectul „Educație pentru patrimoniu prin reprezentații de teatru forum“, derulat cu cofinanțarea Consiliului Județean Brașov. În cadrul acestui proiect vom propune liceenilor sceneta Șerbet de fructe, ce este interpretată de trupa Liceului Aprily Lajos din Brașov, cu colaborarea unor elevi actori de la Școala Profesională Germană Kronstadt.

Secțiunea 2:

Dezbatere asupra unui studiu de caz: situația comunității culturale din Săcele, jud Brașov, în mod special interesantă prin eterogenitate culturală din cartierele Baciu, Turcheș, Cernatu, Satulung, Gârcin.

Tematica discuțiilor va fi ulterior transferată în mediul școlar prin ședințele de lucru cu cadrele didactice din 4 instituții de învățământ partenere din Săcele, jud Brașov, în cadrul proiectului Să-ce-le-brăm diversitatea, realizat cu sprijinul Primăriei Săcele, care va propune un concept nou de predare a istoriei locale pe înțelesul copiilor.

Moderator:  dr. Angela Dobrescu, sociolog, manager cultural.

„Săcele 1366-2016. Monografia unui oraș din Țara Bârsei”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply