Home / Actual / Investițiile private se înmulțesc la Săcele, dar administrația bate pasul pe loc
fotomontaj saceleanul.ro

Investițiile private se înmulțesc la Săcele, dar administrația bate pasul pe loc

Investițiile KAUFLAND, LIDL sau PEPCO, dar și PUZ-uri imobiliare ce acoperă câteva zeci de hectare de teren își fac simțită prezență la Săcele și anunță o dezvoltare la care actuală administrație trebuie să ofere rapid un răspuns pe măsură.

Rolul unei administrații este acela de a intui corect nivelul de dezvoltare comunitar și de a oferi soluții și răspunsuri în timp real.

Aprobarea unor investiții, a unor PUZ-uri sau semnarea unor certificate de urbanism și acordarea unor autorizații de construire nu sunt motive de laudă.

Sunt pur și simplu responsabilități prinse într-o normalitate administrativă ce trebuie să devină un obicei și la Săcele.

Mai simplu spus, fac parte din fișa postului unui edil / funcționar, motiv pentru care acesta este și plătiți cu un salariu îndestulător.

Ce trebuie să facă administrația la Săcele și nu face?

Ei bine trebuie să simtă dezvoltarea, să remarce provocări și să se miște rapid pentru a implementa soluții (dacă se poate în aceelasi timp cu investiția privată).

Astăzi va oferim exemplul transportului în comun și cel al dezvoltării zonei străzii Câmpului, acolo unde vor fi construite LIDL și KAUFLAND.

Încă din 2014-2015 se cere dezvoltarea transportului în comun cu încă o linie care să deservească zona de jos a orașului.

Deocamdată, din motive pe care doar administrația le știe (căci public nu a spus nimic oficial sau neoficial) acesta doleanță a mii de săceleni nu este pusă în practică.

Cu toate că zona va deveni din ce în ce mai atractivă pentru investiții și pentru dezvoltare imobiliară, Primăria Municipiului Săcele nu face nimic pentru a sistematiza și pentru a facilita accesul cetățenilor către aceste viitoare atracții locale, comerciale și nu numai.

Să facem un exercițiu de imaginație!

Dacă locuiți în cartierul Electroprecizia, nu aveți variantă personală de transport și veți dori să mergeți la LIDL sau KAUFLAND pe ocolitoare, va trebui să luați autobuzul și să coborâți cel mai probabil în Cernatu sau la Săceleana.

De aici, va trebui să vă deplasați pe jos până în zona străzii Câmpului, aproximativ 1000 de metri (cam 1o minute) pentru a ajunge la viitoarele supermarketuri,

Dacă drumul dus o să vi se pară mai ușor, cel de întors (dacă veți avea plasele pline) s-ar putea să nu va producă aceeași plăcere.

Aceelași raționament și dacă locuiți în Turcheș sau Baciu.

Dacă mai punem la socoteală faptul că pe străzile acestui traseu nu sunt trotuare (nici pe Petofi Șandor, nici pe Câmpului), întreaga experiență s-ar putea să îi determine pe mulți săceleni să viziteze rar aceste supermagazine.

Acest exemplu nu este o critică directă la adresa actualei administrații, ci un argument în plus pentru ca aceasta să înțeleagă (dacă mai poate înțelege ceva) că rolul ei este să rezolve astfel de provocări, nu doar să acorde autorizații de construire.

O linie de transport pe strada Câmpului NU este un moft, ci o NECESITATE! Nu de AZI, ci de IERI!

(VIDEO) Cununia în aer liber la Săcele: Momente unice pentru miri, bani la buget și soluție în pandemie

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia