Home / Actual / Informaţii noi în cazul profesoarei bolnave de TBC. Conducerea liceului a aflat doar în 26 decembrie de starea acesteia

Informaţii noi în cazul profesoarei bolnave de TBC. Conducerea liceului a aflat doar în 26 decembrie de starea acesteia

Alerta la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC. Aceasta este acum internată într-o unitate sanitară de specialitate din judeţul Prahova, de unde provine şi de unde a fost detaşată în septembrie 2016 la unitatea de învăţământ săcelean.

Ea este în concediu medical pentru şase luni, adică până când se încheie cursurile şcolare ale anului de învăţământ 2016/2017.  Profesoara a anunţat care este starea ei de sănătate chiar în a doua zi de Crăciun. 

In 26 decembrie, ea a fost diagnosticată. Instituţia a fost anunţată şi concediul medical e înregistrat din 3 ianuarie 2017. La acest moment este internată în judeţul Prahova, este detaşată din Prahova, şi are o perioadă de şase luni când este sub tratament,

a declarat prof. Ionuţ Tănase, directorul Liceului Teoretic „George Moroianu.

Copiii şi profesorii de la şcoala unde a predat au început să fie testaţi săptămâna trecută, dar nu chiar de luni, ci după cele două zile de minivacanţă din cauza gerului.  202 elevi şi 91 de profesori care au luat contact cu profesoara au fost supuşi testării.
Unii au ieşit pozitiv, astfel încât vor fi chemaţi pentru noi teste. Alţi 65 de copii, care au lipsit zilele trecute, trebuie şi ei să fie verificaţi.

În şcoală sunt zvonuri că tatăl profesoarei ar fi avut această boală, de la el infectându-se şi ea. Părinţii copiilor spun că dacă potenţialul pericol a fost ţinut secret în mod intenţionat vor lua măsuri.

Şcoala a fost dezinfectată, pentru a preveni răspândirea bacilului, cu o soluţia ce a fost aplicată pe mobilier, bănci, mânerele uşilor. După ce s-a efectuat ştergerea pardoselii şi s-a făcut dezinfecţia suprafeţelor au fost închise ferestrele şi s-a folosit o lampă cu ultraviolete, timp de o oră în fiecare sală, fără să fie prezenţi copiii.

sursa text: articol intreg mytex.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply