Home / Actual / Informare a polițiștilor despre noțiunile de răspundere penală, bullying, cyberbullying la Săcele

Informare a polițiștilor despre noțiunile de răspundere penală, bullying, cyberbullying la Săcele

La data de 11 ianuarie 2023, în intervalul orar 10.00-12.00, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității Brașov și Poliția Municipiului Săcele, au desfășurat activități informativ-preventive la nivelul a două unități de învățământ din municipiul Săcele.

Acestea au avut ca scop creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în zona unităților de învățământ.

Astfel, polițiștii brașoveni au procedat la informarea elevilor în vederea evitării situațiilor de risc, a comportamentelor neadecvate sau violente, de tip bullying în mediul școlar, prevenirea consumului de tutun, alcool și substanțe psihoactive.

Totodată, auditoriului, format din 240 de elevi și 11 cadre didactice, i-au fost prezentate noțiunile de răspundere penală, bullying, cyberbullying, modalitățile de reacție în cazul în care întâmpină comportamente ce au făcut obiectul prezentărilor, fiindu-le, de asemenea, explicat înțelesul termenilor contravenție, infracțiune, implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale.

Polițiștii le-au prezentat elevilor cazuri concrete cu care se pot identifica, atât în calitate de victimă, cât și în calitate de agresor ai unor acte de violență fizică, verbală sau psihică și au fost încurajați să participe activ la discuții.

Reprezentanții Poliției anunță că astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în vederea asigurării unui mediu optim în cadrul unităților de învățământ, precum și pentru conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile la care se expun dacă nu sunt respectate normele legale în vigoare.

”Rușinea județului Brașov”, spun navetiștii. Sub conducerea lui Popa Virgil, transportul săcelean este pe butuci – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia