Home / Actual / Indiferent cine va fi primar, Compania Apa Brașov va investi peste 25 de milioane de euro în lucrările de apă-canal de la Săcele

Indiferent cine va fi primar, Compania Apa Brașov va investi peste 25 de milioane de euro în lucrările de apă-canal de la Săcele

Reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul Săcele au fost cuprinse în lista prioritară de investiții din Master Planul Județului Brașov, propuse pentru a se realiza din fondurile europene.

Prilej perfect de campanie electorală pentru pesedistul Virgil Popa care s-a și grabit să anunțe public marea reușită ce nu îi aparține, fără să le spună săcelenilor un mic detaliu: lucrările și investițiile se vor face indiferent cine va fi primar la Săcele în perioada 2021-2027.

Mai simplu spus, săcelenii pot și să scape de pesedistul Popa și pot beneficia și de investițiile cuprinse în Master Planul Județului Brașov. Win-Win, cum zic americanii!

25 de milioane de euro de la Compania Apa Brasov

Municipiul Săcele, în calitate de beneficiar/investitor și Operatorul Regional Compania Apa Brașov, în calitate de operator/investitor, au întocmit împreună programul de măsuri privind infrastructura de apă uzată și apă potabilă din Municipiul Săcele.

Tot ce trebuie să facă Primăria Săcele este să întocmească documentațiile tehnice și execuția de reabilitare și extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în cartierele Baciu și Cernatu (27 de străzi), cu o valoare totală de 43.893.054 lei (cu TVA).

Operatorul Regional Compania Apa Brașov s-a angajat la întocmirea documentațiilor tehnice și execuția lucrărilor de reabilitare și extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în tot restul Municipiului Săcele, însumând 56,88 km de rețele de apă și 60,29 km de rețele de canalizare.

La acestă dată studiul de fezabilitate este finalizat și depus spre avizare la Autoritatea de Implementare, pentru finanțare din Fonduri Europene prin rogramul Operaționalde Infrastructură Mare (POIM), iar proiectul tehnic se află în faza de avizare la autoritatea de mediu.

Investițiile pentru Municipiului Săcele se ridică la valoarea de 25.611.000 euro, fără TVA, iar perioada estimată pentru implementarea proiectului este 2021 – 2027.

Barometru IMAS – Europa FM: PNL la 33.4%, cu 10% în sondaje peste PSD

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia