Home / Actual / Începe Bacalaureatul

Începe Bacalaureatul

Luni încep probele scrise ale bacalaureatului cu examenul la limba şi literatura română. Peste 137 de mii de absolvenţi de liceu, majoritatea din promoţia de anul acesta, participă la examenul maturităţii.

Româna deschide examenele scrise ale sesiunii de vară a bacalaureatului. O zi mai târziu elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă. Miercuri este programată proba obligatorie a profilului, iar două zile mai târziu cea la alegere a profilului şi a specializării. Ministerul Educaţiei le reaminteşte elevilor că vor fi excluşi din examen dacă vor fi găsiţi cu diverse surse de informare, chiar dacă NU le-au folosit. Ca şi în anii trecuţi, sălile vor fi supravegheate video. Pe 12 iulie vor fi afişate notele, iar cei nemulţumiţi vor depune şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 16 iulie.

Un candidat promovează examenul de bacalaureat dacă susţine toate probele şi obţine cel puţin nota 5 la fiecare dintre ele, media generală trebuie însă să fie cel puţin şase. Ultimele detalii despre modul în care va fi pregătit examenul vor fi clarificate azi de Ministerul Educaţiei, care va avea o videoconferinţă cu reprezentanţii centrelor de examen din ţară, pentru a-i informa ce trebuie să facă, astfel încât elevii să aibă parte de cele mai bune condiţii în timpul evaluării scrise. Anul trecut, la sesiunea de vară s-a înregistrat cea mai mare rată de promovare din ultimii ani – 67,9 la sută.

Citește și ce decizii a luat Guvernul săptămâna trecută!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply