Home / Actual / Încă un pas mic a fost făcut spre modernizarea drumului Câmpina-Valea Doftanei-Săcele

Încă un pas mic a fost făcut spre modernizarea drumului Câmpina-Valea Doftanei-Săcele

Propus de ani buni de autorităţile din Brașov și Prahova, pentru a lega cele două județe şi a crea o alternativă la DN1, proiectul pentru drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele a fost preluat de autorităţile centrale, care, pentru prima oară după foarte multă vreme, au început să şi facă ceva.

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a trimis la Brașov un reprezentant pentru a semna contractul care vizează reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei, a anunțat Adrian Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, potrivit monitorulexpres.ro.

Este vorba despre amplasamentul drumului judeţean DJ102I Săcele – Brădet – Câmpina, pe care se va amenaja viitorul drum de legătură cu judeţul Prahova. Drumul a fost predat în folosință gratuită către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Acest drum este menit să devină o alternativă pentru drumul naţional DN1 de pe Valea Prahovei şi pentru DN1A (Cheia), care se transformă în fiecare weekend în artere aglomerate.

Lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de kilometri. Pe teritoriul judeţului Braşov, DJ102I are 13,6 kilometri şi în prezent se prezintă sub forma unui drum pietruit.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a anunțat că drumul Săcele – Valea Doftanei – Câmpina se va realiza anul viitor.

O tânără de 14 ani din Săcele a fost prinsă de Poliție la volan în Poiana Brașov

Farmacia Precizia