Home / Actual / Încă un exemplar de urs își face simțită prezența în zona Cernatu. Administrația nu a reușit să facă nimic nici cu primele exemplare semnalate

Încă un exemplar de urs își face simțită prezența în zona Cernatu. Administrația nu a reușit să facă nimic nici cu primele exemplare semnalate

Ursii aventuroși continuă să apară prin curțile oamenilor din zona adiacentă pădurii.

Dacă viceprimarul spune că în majoritatea situațiilor alertelor de urs din Săcele este vorba de exemplarul tânăr de urs, pentru a cărui capturare și relocare se fac eforturi deosebite de câteva zile, dar informația este departe de a fi una reală.

Cel puțin asta spun locuitorii din zona de sus a cartierului Cernatu, acolo unde au fost identificate vizual 2 sau 3 exemplare.

Redactia Saceleanul.ro va prezinta o foto ce prezinta un alt exemplar, de dimensiuni considerabil mai mari, ce a apărut pe strada Mihai Eminescu, dar si mărturia celor din zona: ”În această seară [n.r 1 iunie 2023], am fost martora venirii ursului in curtea mea. Am sunat la 112 și eu și vecinii de pe strada Mihai Eminescu. Am urcat până sus, unde unul dintre urși încă era acolo, lângă casă. Celălalt, că sunt doi, chiar 3 din spusele oamenilor, a plecat la prima alerta de vuvuzelā.”

Daca gradul de periculozitate prezentat de acest exemplar (numit ursulet ratacit de viceprimarul Geczi) este de mic spre mediu conform prevederilor OUG 81/2021, așa cum spune reprezentantul primăriei, in acest caz – prezentat mai sus, discutam de un grad sensibil mai ridicat.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia