Home / Actual / În Spitalul Municipal Săcele, în specialitatea Chirurgie Generală, Dr. Pandi Eduard și Dr. Barbu Octavian pot realiza intervenții chirurgicale pentru extirparea țesuturilor tumorale cutanate

În Spitalul Municipal Săcele, în specialitatea Chirurgie Generală, Dr. Pandi Eduard și Dr. Barbu Octavian pot realiza intervenții chirurgicale pentru extirparea țesuturilor tumorale cutanate

Melanomul este o formă de cancer de piele care apare în momentul în care celulele producătoare de melanină, acelea care dau culoare pielii, încep să se multiplice necontrolat. Mai exact, excrescentele care par a fi niște alunite sunt, de fapt, formațiuni maligne cu risc ridicat de cancer.

🔎 Acesta poate fi provocat de o sumă de factori, inclusiv genetici și de mediu. Totuși, expunerea la radiațiile ultraviolete de la soare și de la lămpile și saloanele de bronzare reprezintă principala cauză a apariției melanomului. În stadiile incipiente, poate fi dificil de detectat. Modificările aspectului pielii sunt însă indicatori vitali ai acestei afecțiuni.

Iată 5⃣ simptome care îți indică faptul că este nevoie să te programezi la un consult medical:

🩸 o suprafață roșie care sângerează sau are un aspect crustos;

😫 o rană care devine dureroasă sau dă senzații de mâncărime;

🐟 un punct plat, roșu, care este dur, uscat sau solzos;

✨ o zonă care arată strălucitoare, ceroasă, netedă;

🩹 o rană de piele care nu se vindecă.

__________________

👨🏻‍⚕️ În Spitalul Municipal Săcele, în specialitatea Chirurgie Generală, Dr. Pandi Eduard și Dr. Barbu Octavian pot realiza intervenții chirurgicale pentru extirparea țesuturilor tumorale cutanate.

De asemenea, examinarea histopatologică și imunohistochimică a acestora pentru diagnosticul de certitudine se efectuează în Serviciul de Anatomie Patologică de către Dr. Alexandra Amalia Serb, Dr. Ana-Maria Teodora Domșa și Dr. Ionuț Poinăreanu, medici în specialitatea Anatomie Patologică.

📞😌 Pentru programări și pentru orice întrebare aveți vă încurajăm să apelați numărul de telefon 0368005356. 

(VIDEO) Săceleanul Eduard David, director Unitate Operațiuni Rețea Transilvania Sud, premiat la Gala InvesTenergy – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia