Home / Administratie / Iluminatul inteligent, propus si pentru Sacele

Iluminatul inteligent, propus si pentru Sacele

La ultima şedinţă de consiliu local în Săcele a fost prezentă şi o delegaţie a Universităţii Transilvania din Braşov, delegaţie ce a avut ca scop prezentarea unui sistem de iluminat stradal inteligent, ca soluţie de modernizare şi eficientizare şi pentru Săcele.

De fapt, autorul acestui proiect de iluminat inteligent este un săcelen, Farkas Istvan, absolvent al Universităţii Transilvania din Braşov, la facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Automatică şi Informatică Aplicată, promoţia 2013.

Iluminatul public reprezintă 40% din consumul total de energie electrică al unui oraş. Cu sisteme inteligente (cum este şi cel prezentat), acest procent poate scădea considerabil, deci şi cheltuielile materiale. Aplicaţia prezentată permite reglarea luminozităţii fiecarui corp separat sau grupate, putându-se regla manual sau în mod automat prin software. Există posibilitatea de accesare de la distanţă, dar şi posibilitatea monitorizării consumului electric pe zone şi per total.

Consilierii locali au asistat la o prezentare teoretică şi la o scurtă aplicaţie practică ce simula iluminatul public pe o machetă a 5 străzi din zona centrală a oraşului Săcele: Ady Endre, Nicolae Nicoleanu, Piaţa Libertăţii, Alexandru Lapedatu şi Mihai Eminescu (foto jos).

Prezentarea a fost unanim apreciată ca fiind pozitivă, urmând a se testa posibilitatea accesării unor fonduri europene pentru începerea implementării sistemului în Săcele.

macheta fizica

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply