Home / Actual / (guest post) Primarul Popa Virgil și PSD+UDMR blochează cel mai mare proiect de dezvoltare urbanistică al municipiului Săcele

(guest post) Primarul Popa Virgil și PSD+UDMR blochează cel mai mare proiect de dezvoltare urbanistică al municipiului Săcele

  • Primarul Popa Virgil și majoritatea PSD-UDMR din Consiliul Local Săcele blochează realizarea celei mai mari investiții imobiliare din Săcele, peste 100 milioane de euro.
  • Doar din taxele de autorizare municipalitatea ar câștiga suma de 800.000 euro
  • Sunt blocate construcțiile a 270 case uni sau multifamiliale, 380 de apartamente în blocuri, 70 spatii comerciale, toate acestea amplasate pe o suprafață amenajată de 179.033 mp, un adevărat oraș…

De mai bine de de 5 ani de când Consiliul local Săcele a aprobat PUZ-ul (planul de urbanism zonal) al cartierului GALAXY, situat vis-a- vis de cartierul IZVOR, o investiție de cca.100 milioane de euro, cea mai mare investiție ce se dorește a se construi în Săcele până acum de către un grup de investitori privați, administrația locală executivă condusă de inginerul Virgil POPA, sabotează birocratic în mod intenționat, continuarea investiției.

Investitorul a realizat în ultimi ani, o bună parte din infrastructura necesară cum ar fi:  străzile la nivel de împietruire, parte din sistemul integrat de canalizare cu deversare la cca.4 km spre Uzina 2, în colectorul Brașovului, parte din sistemul de alimentare cu apă, în care a blocat sume importante de bani și a solicitat primăriei eliberarea autorizației de construire pentru imobilele ce se vor edifica și anume: 270 case uni sau multifamiliale, 380 de apartamente în blocuri, 70 spatii comerciale, toate acestea amplasate pe o suprafață amenajată de 179.033 mp, un adevărat oraș. (foto dreapta)

Sabotaj administrativ coordonat de primarul Popa Virgil

Cum sabotează primarul continuarea investiției care ar aduce doar din taxele de autorizare suma de 800.000 euro? simplu, primăria refuză eliberarea Autorizației de Construire pe motivul că investitorul nu a ,,definitivat” infrastructura edilitară adică pe românește primarul vrea ca investitorul să aibă străzile asfaltate , parcurile și spațiile verzi executate și funcționale, rețelele de apă, canalizare și gaze naturale finalizate înainte ca să existe prima casă pe amplasament,  adică un lucru totalmente imposibil de realizat atât tehnic cât și legal.

(guest post) Virgil Popa și majoritatea PSD-UDMR din Consiliul Local tentativă eșuată de sabotare a investiției multinaționalei KAUFLAND la Săcele – Saceleanul

De menționat doar faptul ca Distrigaz-ul nu realizează nici un branșament de gaze fără ca să fie eliberată o autorizație de construire pentru imobile, pentru ca să poată dimensiona instalația de gaze necesară.

Astfel primarul și consilierii PSD+UDMR vor la investitorul să asfalteze străzile (lucrare de 1-1,2 milioane euro) după care să spargă asfaltul proaspăt turnat ca să vină societatea de gaz să instaleze rețeaua de distribuție.

Vorba românului ,,ca în filmele cu proști” doi încarcă trei descarcă – imaginea clară a administrației condusă de Virgil Popa.

Întrebarea care se pune în acest caz, cu referire la aceste cerințe aberante emise de primar și susținute ce consilierii acoliți ai săi de la PSD și UDMR, oare nu ar fi mai bine ca înainte să candidezi la o funcție de primar sau consilier să fii obligat la un examen psihiatric?

Investitorul s-a prezentat în ședința de Consiliu Local din data de 25 ian. 2024, a prezentat situația aberantă în care este pus de executivul condus de inginerul Virgil Popa care blochează  și a solicitat Consiliului Local să aprobe, așa cum tehnic este normal, lucrările de rețele și cele de construire ale imobilelor în paralel, iar apoi la final să asfalteze străzile.

În ședința de plen a  Consiliului Local din data de 25 ianuarie 2024, primarul a instigat majoritatea de 10 consilieri din care 7 ai PSD – ( Voicescu Nicoleta Teonia , Gheorghe Munteanu , Gheorghe Medianu, Miron Laura Ionela, Crețu Valentin, Jitaru Gheorghe și Coman Felicia precum și 3 consilieri locali ai UDMR – Géczi Gellért – viceprimar, Tóth Sándor și Jónás András)  să respingă solicitarea investitorului de a-i fi emisă autorizația de construire și de a realiza restul de rețele edilitare și lucrările de construire ale imobilelor în paralel, lucru pe care cei 10 consilieri fără coloană vertebrală l-au și făcut în acest fel făcându-se complici la blocarea intenționată unei investiții de cca. 100 milioane de euro.

(guest post) Virgil Popa și majoritatea PSD-UDMR din Consiliul Local tentativă eșuată de sabotare a investiției multinaționalei KAUFLAND la Săcele – Saceleanul

Pentru cetățenul de rând, care așteaptă de aproape 8 ani realizarea de investiții de către administrația pe care a delegat-o prin vot în 2016 și 2020 și modernizarea cătunului Săcele denumit pompos municipiu , îi este practic imposibil să înțeleagă cum asemenea consilieri locali unii cu studii universitare și cu expertiză în domeniile profesionale în care activează, se pot lăsa manipulați și să acționeze în detrimentul bunăstării comunității locale, cetățeni care circulă pe străzi pline de gropi într-un oraș plin de mizerie și de câini vagabonzi și pe care primarul, cu bună știință, îi înghesuie dimineață de dimineață în autobuze cu simplul motiv că nu are fonduri la primărie să dispună efectuarea unor curse mai dese de către operatorul de transport.

De remarcat faptul că cei 9 consilieri ai Partidului Național Liberal au înțeles să nu se facă parte în acestă mârșăvie regizată în consiliul local de către primarul incompetent Virgil Popa și au ales ca nici măcat să nu participe la vot.

Efectiv, Săcele actualmente, este în faliment administrativ la nivel de primărie și consiliu local, primarul se plânge că nu are bani de investiții dar nici nu face nimic să aducă bani în comunitate.

conform comunicat politic

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia