Home / Actual / Gest civic deosebit al pilotului săcelean Gabi Imre. Cum a oprit un șofer ce avea o alcoolemie de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Gest civic deosebit al pilotului săcelean Gabi Imre. Cum a oprit un șofer ce avea o alcoolemie de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Pilotul de drift Gabi Imre povestește cum a oprit în trafic un șofer periculos ce se urcase la volan cu o alcoolemie de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Într-o lume din ce în ce mai nepăsătoare, săceleanul nostru a observat un comportament agresiv la volan, a identificat corect problema și a acționat în consecință.

Felicitări Gabi Imre! Un gest civic cum rar mai găsim în ziua de astăzi!

Iată postarea acestuia de pe o rețea de socializare:

Salutare, Brașov! Nu te-am mai văzut de 4 zile, mi-a fost dor de tine, cu Oktoberfest-ul tău cu tot, cu bețivii tăi vitezomani… Aseară am reușit să opresc unul, poate că i-am salvat viața, poate lui sau poate altora, mi-ar plăcea să fim mai mulți sau poate chiar toți implicați și să acționăm, nu să privim “Ha ha ce mort de beat e ăla la volan”. Nu, nu e de râs, nu e de privit, e de oprit o astfel de armă letală.

Aseară, pe la Modarom, observ un Golf 5 care iese greoi din parcare, accelerând puternic și apoi murindu-i motorul de mai multe ori. Am crezut că e vreo fatuca timidă pe tocuri de 11, proaspăt absolventă de examen de permis, dar nu, era doar un bețiv hotărât să ajungă acasă repede și “neobservat”.

Reușește să plece nărăvaș de la semafor, atinge o viteză de vreo 80 km/h, mergând haotic de pe banda 1 pe 3 și invers, în calea sa întâlnește 2 treceri de pietoni, nicio reacție, e prea concentrat să țină mașina sub control, vede cumva mașinile oprite la semafor, realizează că nu are pe unde să treacă și oprește în ultima clipă.

Opresc lângă el, intru pe geamul din dreapta și îi smulg cheia din contact, o bag în buzunar și sun la 112. Vine Poliția, le spun că îmi asum consecințele gestului meu de a lua cheia omului, dar polițiștii îmi spun că am procedat corect și că ar fi bine ca noi, oamenii, să acționăm așa.

Omul nostru avea 1,51 alcoolemie și mai avea ceva de mers până acasă, probabil că nici nu ar fi ajuns și poate că ar fi luat cu el și pe alții.

Nu mă bucur că un om s-a ales cu un dosar penal și va avea de tras pentru prostia lui, dar mă bucur că în cazul ăsta nu a pățit nimeni nimic.

Aveți grijă de voi și de ceilalți, mașina poate fi o armă letală.

Ce veste bună! Ștefan (Fane) Lupu a devenit Tezaur Uman Viu

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia