Home / Actual / 200 de fete şi femei din Săcele vor primi, gratuit, cursuri de digitalizare
sursa foto adevarul.ro

200 de fete şi femei din Săcele vor primi, gratuit, cursuri de digitalizare

Au început cursurile de iniţiere în lumea digitală la „Centrul Digital pentru Femei” din cartierul săcelean Gârcini.   

Proiectul, implementat de Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar Braşov şi sprijinit de Fundaţia Orange România, îşi propune să ofere un curs gratuit de 20 de ore fetelor şi femeilor din Municipiul Săcele şi din împrejurimi, vulnerabile din punct de vedere socio-economic.

Un număr de 20 de persoane au şi început cursul la 1 septembrie. „Acestea vor afla cum pot utiliza internetul, cum îşi pot ajuta copii la cursuri online, cum pot asigura siguranţa online a lor şi a copiilor, dar şi cum pot găsi un loc de muncă de încredere etc.     

Timp de un an de zile, 200 de fete şi femei vor învăţa în acest centru să folosească telefonul, tableta şi laptopul, într-un mod simplu şi prietenos. De asemenea, femeile vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea abilităţilor specifice, dar şi de oportunităţi concrete de angajare şi sfaturi pentru deschiderea propriei afaceri”, a precizat preşedintele Asociaţiei pentru Parteneriat Comunitar, Andreea Socaciu

De asemenea, cursantele vor învăţa să facă o programare online la medic, mai ales că în perioada aceasta cele mai multe programări se fac online, iar cartierul este la o distanţă destul de mare de cabinetele medicale din Braşov.

Pentru început, proiectul se va derula timp de un an, perioadă în care asociaţia îşi propune să ajute 200 de fete şi femei. Proiectul se doreşte să fie unul permanent, iar centrul ar putea deveni, în timp, laboratul de informatică al Şcolii Gimnaziale numărul 5 din Municipiul Săcele.   

Lansat de Fundaţia Grupului Orange în anul 2015, programul „Women’s Digital Centers” include 320 de centre în 23 de ţări şi a susţinut de-a lungul timpului peste 40.000 de femei în situaţii dificile de viaţă, având scopul de a oferi femeilor cunoştinţele dar şi instrumentele necesare, pentru a fi mai puternice, mai sigure pe ele şi mai pregătite pentru a face faţă schimbării.     

Parteneri asociaţi în proiect sunt Şcoala Generală nr. 5 Săcele şi Asociaţia Femeile se implică.

sursa text si foto adevarul.ro

Ce veste bună! Ștefan (Fane) Lupu a devenit Tezaur Uman Viu

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia