Home / Actual / (foto) Focar de infecție în Săcele! Și nici pădurea nu se mai vede!

(foto) Focar de infecție în Săcele! Și nici pădurea nu se mai vede!

Fotografiile unui săcelean suprind o realitate tristă cu care, din păcate, parcă ne-am obișnuit.

Suprafețe întregi de pe Valea Garcinului sunt transformate în gropi de gunoi de locuitorii din zonă ce nici nu depozitează cum trebuie și nici nu au contracte de salubrizare cu prestatorul de servicii.

Un cerc vicios ce duce periodic la apariția unor adevărate focare de infecție, bombe ecologice ce vor exploda odată cu venirea căldurii.

Săcelenii au reacționat rapid pe o rețea de socializare, dar au păreri împărțite:

“Ar trebui să se facă ceva. Să se organizeze când e vremea mai frumoasă o acțiune de strângere de gunoaie. Să mobilizăm lumea… să facem noi schimbări”, spune Simona P.

Izabela P. are o altă opinie: “Cred că trebuie aplicată legea “poluatorul plătește”. Pentru că sunt considerați oameni sărmani care nu pot plăti amenzi se poate găsi și o altă modalitate de plată prin obligarea cetățenilor din zonă la strângerea gunoiului produs și aruncat de ei. Cine a creat acest dezastru ecologic să facă bine și să adune!”

Și consilierul local Gellert Geczi (UDMR) a intrat în hora opiniilor spunând că “Dacă nu s-au făcut acolo zeci de acțiuni de ecologizare, atât de către autorități cât și de ONG-uri… pfff… chiar eu am participat la câteva. Civilizația, bat-o vina…”

Până la rezolvare, vă lăsăm cu imaginile postate de Radu Adrian pe Facebook:

Informațiile oferite în EXCLUSIVITATE de Saceleanul.ro se confirmă! PUZ-ul Sabiplast-LIDL este în dezbatere publică

Un om de afaceri săcelean vrea să construiască un service auto

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia