Home / Actual / Informațiile oferite în EXCLUSIVITATE de Saceleanul.ro se confirmă! PUZ-ul Sabiplast-LIDL este în dezbatere publică

Informațiile oferite în EXCLUSIVITATE de Saceleanul.ro se confirmă! PUZ-ul Sabiplast-LIDL este în dezbatere publică

Proiectul de Hotărâre al Consiliului Local privind aprobarea P.U.Z. „Construire magazin de retail și hale de producție și depozitare”, str. Câmpului, nr.97 din Săcele a fost postat pe site-ul Primăriei Săcele și se află în etapa recomandărilor, sugestiilor și a opiniilor.

Așa cum v-am anunțat în exclusivitate pe Saceleanul.ro încă din luna august 2019, este vorba de crearea unei zone pentru activități comerciale, prestări servicii – zonă construire magazin de retail Lidl România, dar și crearea unei zone industriale, depozitare și prestări servicii, o relocare pentru compania SABIPLAST, proprietara terenului.

Pe prima parcelă identificată, adiacentă Ocolitoarei Săcele DN1A/ Str. Câmpului, se propune o zonă de comerț si servicii ale căror reguli vor sta la baza constuirii viitorului magazin de retail in reteaua Lidl Romania.

Investitorul dorește amenajarea unui supermarket, o clădire cu funcțiunea de comerț și servicii cu spatii verzi plantate, alei carosabile și pietonale, locuri de parcare si accese auto.

Pe a doua parcelă identificată (aflată în zona din spate) se propune o zonă industrială, depozitare și prestări servicii unde se dorește relocarea actualei firma SABIPLAST SRL care momentan își desfășoară activitatea pe prima parcelă menționată mai sus.

Cum se va circula în zonă?

În zona LIDL – Sabiplast circulația carosabilă se desfășoară pe strada Agronomiei si strada Câmpului/ Ocolitoare Săcele DN 1A, ce asigură intrarea și ieșirea pe amplasamentul
studiat.

Pentru a crea o legatură cu infrastructura existentă este necesară amenjarea unor intrări și ieșiri carosabile și pietonale cu gabarite corespunzătoare prin intersectarea străzilor mai sus menționate.

Accesul în zona LIDL va fi astfel proiectat încât să asigure circulația normală și accesul ușor pentru mijloacele de transport și de lucru specifice, precum și pentru mijloacele de intervenție în caz de incendii, avarii la rețelele edilitare și a ambulanței.

Conform documentatiei depuse la Primăria Municipiului Săcele există un aviz favorabil al CNAIR – DRDP Brașov privind accesul pentru relația stânga și dreapta la viitorul magazin LIDL.

Aceasta va fi posibilă în și din intersecția DN1A– str. Armata Română, intersecție care se va amenaja cu un giratoriu.

Accesul principal din DN1A – str. Câmpului se realizează din intersecția giratorie prin alee principală cu latimea carosabila de 6.00m, iar ieșirea de la magazinul Lidl se realizeaza prin str. Agronomiei, numai pentru relatii dreapta, relatia stanga fiind posibilia in giratie.

Accesul secundar – aprovizionare din DN1A – str. Campului se realizeaza prin str. Agronomiei, strada existenta racordata la str. Campului – racordare circulara numai pentru relatii dreapta.

Străzile propuse vor avea îmbrăcăminți asfaltice, trotuarele fiind asfaltate sau cu dale. Lucrările de amenajare a străzilor se vor execta numai după terminarea lucrărilor tehnico – edilitare.

Un om de afaceri săcelean vrea să construiască un service auto

Circulație restricționată pe o stradă din Săcele. Aici se lucrează la rețeaua de apă și canalizare

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia