Home / Actual / (FOTO) Cupa Mondială de Parapantă 2023 se desfășoară în aceste zile la Săcele, în Bolnoc

(FOTO) Cupa Mondială de Parapantă 2023 se desfășoară în aceste zile la Săcele, în Bolnoc

La sfârșitul acestei luni, Cupa Mondială se desfășoară pentru prima data la Săcele –  Brașov cu o etapa de parapantă.

Zona a fost aleasa pentru ca la Bolnoc există o mare varietate de zbor. Departe de munți, piloții se bucura de terenurile fertile plate, înconjurate de dealuri acoperite de copaci. 

Această combinație de peisaje și termice oferă deja piloților un loc de joacă interesant, iar pentru victorie aceștia vor trebui să-și ascută simțurile pentru a ști când este timpul să schimbe viteza.

La fel de interesantă sunt colecția colorată de piloți care participă. Fost campion mondial și câștigător al Cupei Mondiale, Joachim Oberhauser va concura alături de alți cinci câștigători ai Cupei Mondiale de Parapanta.

La Cupa Mondiala de la Sacele-Brasov participa si 23 de piloți noi, inclusiv faimosul Jacob Butterworth.

O premieră în istoria parapantismului, vom sărbători cea de-a 100-a Cupă Mondială a lui Pepe Malecki, aici, în România. Va fi primul pilot care va reuși vreodată acest lucru!

De asemenea, la etapa de la Săcele au fost introduse recent maillot jaune (liderul general al cursei), maillot vert (liderul punctului principal) și maillot rose (lidera principală) pe urmărire și în aer.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia