Home / Actual / Jalonul 133 aferent cererii de plată cu numărul 2 din PNRR a fost închis de către ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja

Jalonul 133 aferent cererii de plată cu numărul 2 din PNRR a fost închis de către ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja

Jalonul 133 aferent cererii de plată cu numărul 2 din PNRR a fost închis de către ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, prin semnarea contractului de finanțare cu Electrocentrale Craiova SA.

Investiția depășește 250 milioane euro și presupune realizarea unei noi capacități de producere a energiei electrice și termice din gaze naturale, în cogenerare de înaltă eficiență.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat: ”Așa cum am promis, am reușit închiderea acestui jalon important din PNRR în timp record și la termenul asumat.

Investiția de la Craiova va beneficia de cele mai noi tehnologii în domeniu, oferind energie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, ceea ce înseamnă aer mai curat și o calitate a vieții mai bună pentru comunitatea locală.

Vom continua, în ritm accelerat, marile proiecte de investiții din sectorul energetic și absorbția de fonduri europene”.

Actualele instalații vor fi înlocuite până în 2026 cu noi capacități de producție, ce vor avea o putere instalată de 300 MW.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia