Home / Actual / Evaluarea Naționala 2023: Aproape de o medie de 10 și la Săcele, dar avem și școli cu ZERO promovabilitate

Evaluarea Naționala 2023: Aproape de o medie de 10 și la Săcele, dar avem și școli cu ZERO promovabilitate

Elevii săceleni ce au trecut prin Evaluarea Nationala au primit ieri rezultatele.

Doar 119 dintre cei 197 elevi ce s-au înscris in Evaluare au reușit sa treacă cu brio peste acest examen.

Promovabilitatea la Săcele este puțin peste 60%, in condițiile in care anul precedent a fost de 68,78%, deci avem o scădere de 8 procente.

In fapt, promovabilitatea de la Săcele este la 16 procente sub cea naționala de anul acesta (76,2%). Brașovul, cu un procent de 78,3% de medii peste 5 la Evaluarea Națională 2023, se situează în prima parte a topului național

O performanta notabila si o contraperformanță devenita constanta

La capitolul realizări, trebuie menționată media de 9.95 pe care a obținut-o un candidat de la Liceul Teoretic George Moroianu din Săcele. 

Este o performanta educațională de lăudat, în condițiile în care au fost doar 7 medii de 10 în tot județul (elevii merituoși provin de la: doi -Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și câte unul de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Școala Gimnazială nr. 8, Școala Gimnazială nr. 19 și Școala Gimnazială nr. 27.)

De partea cealaltă, dezamăgirea vine dinspre Liceul Tehnologic Victor Jinga, acolo unde niciun candidat nu a reușit sa obțină medie de trecere, deși la Evaluare au participat 42 de elevi. Media cea mai mare aici a fost de 4.35.

Urmează totuși și etapa contestațiilor, în urma căreia cifrele și procentele de mai sus se pot modifica ușor.

(FOTO) Un șofer și-a făcut mașina praf, dar a distrus și semnele de intrare în Săcele dinspre Cheia. Ulterior, a fugit! – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia