Home / Actual / Răspuns curajos al viceprimarului Géczi pentru revistagolan.com. Acesta este de părere că interdicția privind vânarea urșilor bruni, adoptată în 2016, a dus la înmulțirea lor și implicit la înmulțirea atacurilor.

Răspuns curajos al viceprimarului Géczi pentru revistagolan.com. Acesta este de părere că interdicția privind vânarea urșilor bruni, adoptată în 2016, a dus la înmulțirea lor și implicit la înmulțirea atacurilor.

Revistagolan.com a abordat chestiunea urșilor, iar intr-un material semnat de săceleanca Anna Cândea

Un punct de vedere administrativ a fost oferit de viceprimarul municipiului Săcele, Géczi Gellért, cel care a spus ca:

”Gellért Géczi spune că aplicabilitatea legii (OUG 81/2021) privind metodele de intervenție urgentă pentru combaterea atacurilor de urs brun este o adevărată provocare:

„Există metode de intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor ursului brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilan.

Reglementările legale funcționează în situația în care avem de a face cu un singur exemplar care cauzează probleme. În situația ipotetică în care, pe parcursul unei zile, sunt primite mai multe apeluri la 112 cu incidente simultane în zone diferite, poate fi greu să le prioritizăm, darămite să intervenim în mod urgent.

Consider că problema trebuie tratată la sursă.”

Din punctul lui de vedere, „sursa” este managementul cinegetic defectuos care se întâmplă de câțiva ani încoace. Nu mai există reguli privind controlul populației de urși și se estimează că sunt peste 6.000 de urși în România. S-au înmulțit necontrolat, iar numărul lor trece peste habitatul natural pe care țara noastră este capabilă să le ofere.

Cu alte cuvinte, este de părere că interdicția privind vânarea urșilor bruni, adoptată în 2016, a dus la înmulțirea lor și implicit la înmulțirea atacurilor”

Citeste intreg materialul pe revistagolan.com Un polițist, un viceprimar şi un salvamontist despre urșii care împart lumea (revistagolan.com)

sursa revistagolan.com

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia