Home / Actual / Fostul primar Dumitru Voinea a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Săcele.

Fostul primar Dumitru Voinea a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Săcele.

La propunerea Asociaţiei Cultural-Sportive “Izvorul” Săcele, a Asociaţiei ASTRA Săcele si a Muzeului de Etnografie Brașov, precum si la initiativa consilierului local PNL, Ciprian Sterpu ( foto dreapta alaturi de Dumitru Voinea), Consiliul Local Sacele a hotarat acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Săcele.

La momentul festiv au participat Virgil Popa, primarul Municipiului Sacele, consileri locali, membrii ai aparatului administrativ, invitati si prieteni ai dl. Dumitru Voinea.

Născut și crescut într-o familie de mocani din Satulung, a cunoscut în mod direct stilul de viață local, obiceiurile și tradițiile, meșteșugurile și creațiile culturale, astfel că transmiterea lor către urmași a constituit pentru domnia sa o datorie de onoare pe care a înțeles să o îndeplinească cu dechidere și ospitalitate

Dumitru Voinea a fost numit în functia de primar delegat al orasului, datorită profesionalismului si a corectitudinii ce l-au caracterizat precum si a faptului că, fiind localnic, cunostea foarte bine realitătile comunitătii săcelene, functie pe care a ocupat-o până la organizarea primelor alegeri locale de după 1989.

Activitatea în cadrul si în beneficiul comunitătii săcelene a continuat si după anul 1992, când s-a dedicat în întregime promovării si valorificării traditiilor si patrimoniului mocanilor săceleni. Astfel, a activat în cadrul Asociatiei Cultural-Sportive Izvorul timp de peste două decenii, fiind în prezent Presedinte de onoare al acesteia.

Felicitari!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply