Home / Actual / Fonduri insuficiente la Spitalul Municipal Săcele pentru lupta împotriva infecției cu virusul Covid 19

Fonduri insuficiente la Spitalul Municipal Săcele pentru lupta împotriva infecției cu virusul Covid 19

Stărea de Urgență declanșată pe teritoriul României modifică bugetul local.

Probabilitatea de intrare în scenariul 4 privind măsurile de prevenire a infecției cu virusul Covid 19, determină administrația săceleană să ia măsuri urgente și să aloce sumele necesare pentru dotarea corespunzătoare a Spitalului Municipal Săcele.

Asta deoarece fondurile actuale sunt insuficiente, dar pot fi suplimentate prin tăieri bugetare din alte capitole, sumele urmând a fi direcționate către sănătate.

Executivul va propune Consiliului Local Săcele relocarea anumitor sume de bani pentru a putea susține dotarea Spitalului Municipal Săcele.

Ar putea fi tăiate complet fondurile prevăzute pentru finanțarile nerambursabile de la sport, cultură și culte pe anul 2020.

Este vorba de 450.000 lei, câte 150.000 lei pentru asociațiile culturale, cele sportive, dar și din banii pentru lucrările de la lăcașele de cult.

Alți 200.000 lei vor fi tăiați de la bugetul prevăzut pentru bugetarea participativă, un proiect al cărui scop era implicarea civică a săcelenilor în viața administrativă.

În final, o altă propunere este ca angajații din Primăria Municipiului Săcele să rămână fără banii bugetați pentru acordarea voucherelor de vacanță. Suma prevazută pentru aceștia este de 209.500 lei.

În funcție de necesitate, pe lângă măsurile propuse, vor fi analizate și alte capitole bugetare pentru a asigura dotarea Spitalului Muncipal Săcele privind prevenirea răspândirii și combaterii virusului COVID-19.

Primarul Virgil Popa recunoaște că intenționa să deschidă obiectivele de silvoturism săcelene. Starea de Urgență i-a “stricat planurile”

COVID-19: Salt de la 6 la 28 de persoane autoizolate și monitorizate la domiciliu la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia