Home / Actual / Focar de infectie drept “carte de vizita” pentru Sacele

Focar de infectie drept “carte de vizita” pentru Sacele

IMG_0255Vă povesteam zilele trecute de scandalul iscat de reabilitarea canionului “7 scări”, scandal determinat de o plângere către Garda de Mediu, plângere în care Regia Locală a Pădurilor Săcele era acuzată de încălcarea legislatiei de mediu.

Mai multi săceleni ne-au redirecţionat atenţia asupra unei probleme GRAVE, cu mult mai serioasă decât plângerea făcută în cazul “7 scări”. Este vorba de groapa de gunoi ce a apărut în zona Gârcini, la ieşirea din Săcele către Babarunca, un adevarat focar de infecţie şi o pată neagră pe imaginea oraşului nostru. În ultimii ani, în zona Gârcini, zonă cu o densitate mare de populaţie, a apărut şi a crescut vertiginos o “groapă de gunoi”. Nu este vorba decât de o paşune lângă DN 1A, o zonă frumoasă care acum este un pericol ecologic pentru toţi săcelenii şi nu numai. Această “groapă de gunoi” este amplasată lângă casa de apă (cu rol de filtrare a apei din barajul Tărlung) şi la fel de grav, mulţi copii din zona Gârcini se joacă nestingheriţi printre gunoaie, crescând riscul de apariţie al unor boli în rândul acestora.

Dacă vă gândiţi, dragi săceleni, ca asta nu ne priveşte în mod direct, greşiţi !! Iuliu Dopovecz, preşedinte al Asociaţiei Turismului Săcelean Babarunca şi cunoscut iubitor al naturii din Săcele,  ne-a transmis un mesaj în care punctează corect:

“La ora actuală în marginea oraşului sunt focare periculoase de infecţii şi probabil vor apărea câteva cazuri de holera sau mai stiu eu ce! Printre mormanele de gunoi se joacă copii care mâine vor veni să se aşeze cuminti la scoală în bănci alături de odraslele săcelenilor cărora acum nu le pasă !”

Acelaşi peisaj dezolant plin de gunoaie poate fi văzut şi la intrarea în Săcele dinspre Valea Gârcinului, unde etnia roma s-a extins necontrolat şi face legea în zona.

Tragem un semnal de alarmă către TOŢI factorii de decizie din Săcele, în speranţa că situaţia va fi rezolvată în curând şi aceste focare de infecţie vor dispărea din zonă, iar odată cu dispariţia gunoaielor se vor lua măsurile administrative ca aceste gropi de gunoi să nu mai reapară !

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

7 comments

  1. Ne punem intrebarea : Cine a depozitat gunoiul acolo si cine a permis acest lucru? De aici pornind ar trebui rezolvata problema. De ce sa plateasca sacelenii,cetatenii onorabili care platesc taxe si impozite, pentru o firma de salubritate ca sa remedieze problema ? Avem atatia asistati sociali ,in marea majoritate locuitori al acestui cartier care ar trebui ,cu manuta lor ,sa faca curatenie si sa adune gunoiul propriu.

  2. Ne poate spune cineva din primarie daca respectiva etnie chiar plateste impozite si daca au autorizatii de constructie si contracte cu furnizorul de energie ? Cu amenzile cum stam ? Lemnele pentru constructii si pentru foc cum se procura? Cum e povestea cu legile ? Se aplica…cui ?

  3. …Cred ca apelul facut de domnul Dopovecz este ceva foarte bine venit,nu cred ca ca acel gunoi a ajuns acolo din cartierele limitrofe(electro precizia sau altele),probabil,nu stiu daca este asa sau nu,dar banuiesc ca datorita faptului ca cei din zona nu platesc la salubritate taxe sa vina sa le ia gunoiu si celor din Garcini,atunci considera ca este cel mai bine sa-l care ..unde?…pai nu departe ca doar este un efort de depus,si deci solutia este …sa-l puna langa casa,poate doar doar o sa le tina si de cald la iarna,dar nu se gandesc si la consecinte pe termen nu prea lung,cit de sanatate ce sa mai vb ca doar la sectorul Garcini nu se foloseste nici macar apa pentru spalat si deci ce mai conteaza un focar de infectie in plus…bine ,zicem noi ,dar se naste o intrebare…OARE ACEA GROAPA DE GUNOI A APARUT SAPTAMANA ASTA?…OARE FACTORII DE DECIZIE,SI CEI RESPONSABILI CHIAR NU STIU NIMIC?SAU CHIAR NU AM MAI FACUT NICI UN DRUM MACAR PANA PE LA BRADET, ASA, IN PLIMBARE????????TARE NU-MI VINE SA CRED….PANA LA MASURI SI …MASURI URGENTE…..AR FI SOLUTIA CEA MAI SIMPLA-MUTAM TABLA CARE ARATA CA SE INTRA IN OR SACELE ….LA GARAJ..NU AR FI MAI BINE?…sper ca nu va suparati ca sunt prea direct dar ..".OCAZII VOR MAI FI"….sa auzim numai de bine.

  4. Ai mare dreptate și dacă încerci să-ți faci un buletin, ia mergi în cernatu și întreabă ce-mi trebuie pentru a-l primi și zi-i că ești din Gârcini… O să-ți zică faptul că n-aveți acte de domiciliu (n-au acte de prorpietate; majoritatea locuiesc acolo pentru că primăria este de acord și face un abuz ocupând cu alte „animale“ spațiul aparținând domeniului public sau al unor proprietari ai Municipiului Săcele) și că îți trebuie ceva de ședere sau nu știu ce. În plus ei mai au drepturi… Te ridică de pe scaun că au plozi pe vine, iar eu sunt obligat să fac un 2 în 1 (să-i cresc plodul și să-i dau și loc); au dreptul să te omoare; au dreptul la ajutoare înaintea ta; au dreptul la scutirea de taxe și impozite, urmând ca lista să continue la infinit!

    Și pentru rezolvarea tuturor problemelor, am o soluție: exterminarea paraziților sau mutarea cu forța oriunde în afara județului Brașov și chiar a României!

  5. Munti si vai, bogatia noastra si la poalele lor GROPI DE GUNOAIE! GROAZNIC! Nu de vorbe este nevoie ci si de fapte! Cum sa rezolvam?

  6. Se rezolva : cu napalm (preferabil dimineatza intre 4 si 5 cind toata lumea e acasa)

  7. CE BINE CA BÉLA NU VEDE,E FOARTE TRIST SI SOCOGEN.

Leave a Reply