Home / Actual / Finanţarea ONG-urilor devine mai grea. Din acest an, cererea de donare a 2% din impozitul pe venit poate fi depusă doar personal

Finanţarea ONG-urilor devine mai grea. Din acest an, cererea de donare a 2% din impozitul pe venit poate fi depusă doar personal

Organizaţiile nonguvernamentale ar putea suferi extrem de mult de pe urma unei schimbări la Fisc, potrivit căreia cei care vor să doneze 2% din impozit pot să depună doar personal cererea.

Astfel, începând din acest an cererea de donare a 2% din impozitul pe venit poate fi depusă doar personal sau cu împuternicire de la notar. Un ordin dat anul trecut de ANAF stabileşte procedura prin care se face această donaţie şi devine aşadar obligatoriu ca formularul 230 să fie depus de persoana fizică ce face donaţia.

Potrivit Fiscului, termenul de depunere al declaraţiei este anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului. Formularul se completează în două exemplare. Originalul se depune fie la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România, fie la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice.

Totodată, formularul se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Mai mult, formularul poate fi primis prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Însă oricare dintre aceste depuneri trebuie făcută personal.

Acest lucru va afecta probabil destul de mult ONG-urile şi persoanele fizice ce iniţiază campanii caritabile, deoarece ele nu vor mai putea centraliza aceste formulare. Până în prezent, cele mai multe declaraţii se centralizau pe asociaţii ca să se evite efort suplimentar al donatorilor.

sursa: adevarul.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply