Home / Actual / Facilități fiscale la bugetul local – reducerea de penalități și dobânzi la plățile restante

Facilități fiscale la bugetul local – reducerea de penalități și dobânzi la plățile restante

11250621_785440804917782_4226645638021901767_nAnalizând propunerea instituirii unei măsuri conjuncturale de acordare a unei facilități fiscale prin care se urmărește stimularea achitării de către contribuabil a obligațiilor de plată restante la bugetul local, maximizarea încasărilor, stimularea mediului economic și respectiv diminuarea arieratelor bugetare, creșterea procentului de încasare atât din restanțe cât și din curent, consilierii săceleni au votat în ședința ordinară a Consiliului Local din data de 29 octombrie anularea obligațiilor de plată datorate la bugetul local în cuantum de 73,3% din majorările de întârziere datorate ca urmare a neachitării la termen a obligațiilor de plată restante. Practic, primăria dorește să vină în ajutorul persoanelor fizice și firmelor care au datorii la bugetul local și care, dacă își plătesc taxele și impozitele în integralitate, sunt scutiți de dobânzi și penalități. De câștigat are și municipalitatea, care astfel reușește să recupereze banii la bugetul local.

Trebuie precizat că obligațiile de plată individualizate în titluri executorii emise potrivit legii și transmise organului fiscal de executare în vederea recuperaării cu excepția amenzilor de orice fel, nu sunt luate în calcul în vederea acordării anulării obligațiilor de plată accesorii de către organul fiscal central în baza art. 13. din O.U.G. nr. 44/2015.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply