Home / Actual / EXCLUSIV! Planul secret de desființare a activităților culturale din Centrul Multicultural și Educațional Săcele

EXCLUSIV! Planul secret de desființare a activităților culturale din Centrul Multicultural și Educațional Săcele

UPDATE: Administratia Centrului Multicultural si Educational confirma faptul ca au existat demersuri in acest sens, insa activitatea centrului se va redeschide din 14 septembrie.
”Pentru corecta informare a opiniei publice facem precizarea că Centrul Multicultural și Educațional Săcele se va redeschide începând cu data de 14 septembrie.
Toate spațiile de la Centrul Multicultural vor fi disponibile, însă vor exista anumite restricții privind numărul de persoane care vor avea acces în săli.”

(Stirea initiala) Administrația de la Săcele ține la sertar un plan secret de oprire și evacuare din spațiile Centrului Multicultural și Educațional a tuturor activităților culturale și de învățământ.

Tot este pus la cale de ceva vreme, iar aici ar urma sa fie relocate între 4-8 clase de elevi ale Liceului Teoretic ”George Moroianu” din Săcele, instituția săceleană confruntându-se de ani buni cu o criză de spațiu.

Mai grav este că deși factorii de decizie din municipiu discută de ceva vreme despre această variantă, nimeni nu s-a obosit să așeze la masa discuțiilor și persoanele și firmele ce folosesc aceste spații pentru a desfășura activități culturale, sociale sau de educație complementară.

Sau măcar să le informeze!

Nimănui nu-i pasă unde se vor reloca activitățile Centrului

În cadrul Centrului Multicultural și Educațional Săcele au loc activități de dans modern și contemporan, dansuri populare, sală de lucru pentru persoanele cu dizabilități, cursuri limbi străine, atelier îndemânare, atelier pictură și activități diverse ale Clubului Elevilor din Săcele.

Peste 1000 de persoane din Săcele vor fi afectate direct sau indirect de această intenție abuzivă a administrației pesediste de a schimba destinația clădirii, o măsură ce va fi introdusă forțat prin folosirea argumentului pandemiei de COVID-19.

Surse bine informate spun că este doar o chestiune de timp până când acest lucru se va întâmpla, initiațorii fiind încurcați doar de obligativitatea de a păstra 5 ani de zile nemodificat proiectul care a fost finanțat din fonduri europene.

Cum acest termen va expira în curând, deja prin birourile roșii se fac planuri secrete!

Instructori, elevi, cursani, părinți … cu toții vor fi afectați de măsura netransparentă ce va fi impusă de o majoritate construita în jurul PSD.

Centrului Multicultural si Educational Sacele a costat peste 3,6 milioane euro si a început in 2014, iar proiectul modernizarii cladirii fostului Liceu de Constructii îşi propunea creşterea accesului publicului larg la serviciile socio-culturale şi educative complementare.

Acum nimănui nu-i mai pasă de cei ce vor fi evacuați, își vor pierde spațiile de antrenament, pregătire sau cursuri, își vor pierde elevii, cursanții și munca de până acum.

Afişele unui candidat la Primăria Săcele vânate şi vandalizate prin oraş

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia