Home / Actual / Exclusiv! La Săcele s-a golit visteria. Primarul Virgil Popa vrea să împrumute peste 25.000.000 de lei

Exclusiv! La Săcele s-a golit visteria. Primarul Virgil Popa vrea să împrumute peste 25.000.000 de lei

Administratia PSD de la Săcele a golit sacul și acum cere contractarea unei finanțări rambursabile în sumă de 25.500.000 lei.

Mai simplu spus, nu mai sunt bani și vor să ne împrumutăm!

Suma de bani ar urma să fie folosită pentru 4 proiecte, conform explicațiilor oferite de primarul Virgil Popa.

Acestea sunt extinderea canalizării menajere din cartier Baciu, reabilitarea și modernizarea clădirii Bibliotecii Municipiului Săcele, reabilitarea și modernizarea clădirii Clubului Elevilor Săcele și închiderea depozit de deșeuri municipal clasa B dn zona Subobrej.

După mine, potopul!

Conform inițiatorului, suma ar trebui împrumutată pe o perioadă de 12 ani și ar avea o perioadă de rambursare de 10 ani.

Asta deoarece împrumutul presupune şi o perioadă de grație de 2 ani.

Astfel, în mandatul rămas al actualului primar nu se va plăti nimic din acest posibil împrumut de 25.500.000 lei (aproximativ 5,5 milioane euro).

Ratele împrumutului vor fi plătite de urmatorul primar, indiferent care va fi acesta.

Realizând probabil situația reală din municipiu, precum și lipsa de simpatie și susținere politică pe care o are, Virgil Popa vrea să împovăreze bugetul cu un împrumut uriaș ce va apăsa greu pe umerii viitorului primar și al executivului ce va conduce orașul din 2020.

S-a terminat “purcoiul de bani”? Ce s-a facut cu el?

Primarul Virgil Popa s-a exprimat public în nenumarate rânduri despre bugetul localității, apreciind faptul că a moștenit un “purcoi de bani” și că proiectele sale au astfel o sursă solidă de finanțare.

A făcut asta atât în ședintele de Consiliu Local, cât și în emisiunile televizate în care a fost prezent ca invitat.

La începutul anului 2017, excedentul bugetar rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2016, a fost puţin peste 21.488.000 lei.

Din acest generos excedent, 17.200.000 lei au mers catre pentru finanțarea obiectivelor de investitii, iar  4.288.475,94 lei au acoperit golurile de casa din sectiunile dezvoltare si functionare.

Ce s-a întâmplat cu acești bani, mulți moșteniți de pe timpul fostului primar Radu Nistor și cum de am ajuns să fim nevoiți în nici 2 ani să ne împrumutăm cu o sumă atât de mare, asta numai primarul Virgil Popa știe să răspundă!

De-ale PSD-ului! Cum a organizat o firmă din panificaţie şi morărit un concert simfonic la Săcele! Cu 21.000 lei, bani publici!

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia