Home / Actual / Peste 50.000 de români vor putea beneficia de programul Rabla pentru electrocasnice

Peste 50.000 de români vor putea beneficia de programul Rabla pentru electrocasnice

Românii se vor putea înscrie, în curând, în programul Rabla pentru electrocasnice, oficializat recent, anunta avocatnet.ro

Conform actului normativ care-l reglementează, electrocasnicele vechi pot fi duse la “casare”, în schimbul unor vouchere între 200 și 400 de lei, ce vor putea fi folosite la cumpărarea unor mașini de spălat, frigidere sau aparate de aer condiționat din clasele energetice superioare.

Orice român care are domiciliul în România, nu are datorii la stat, are cel puțin 18 ani și un buletin sau o carte de identitate se poate înscrie.

Estimativ, peste 50.000 de români vor putea beneficia de acest program de finanțare, potrivit reprezentanților ministerului, citați de Știrile TVR.

Concret, în ordin scrie că voucherele au valori diferite, după cum urmează:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++;
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Se pot obține mai multe vouchere, dar nu din aceeași categorie. De exemplu, pentru o mașină de spălat veche se va putea da un voucher tot pentru o mașină de spălat, dintr-una dintre categoriile de mai sus (A++ sau A+++).

conform avocatnet.ro

Primăria Săcele: “Persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a încheia contract de salubritate. Nu este normal ca unii (corecți) să plătească, iar alții (incorecți) nu”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia