Home / Actual / Etapele de Cupă Mondială de la Râșnov ar putea fi anulate

Etapele de Cupă Mondială de la Râșnov ar putea fi anulate

Cele două etape din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile, programate la finalul lunii în perioada 27-29 ianuarie la complexul sportiv situat pe Valea Cărbunării din Râşnov, ar putea fi anulate.

Dacă anii trecuți zăpada a fost cea mai mare problemă (foto dreapta), acum când aceasta este din belșug, finanțarea este necazul cu care se confruntă organizatorii în acest an.
În condițiile în care bugetul de stat nu a fost făcut încă, Federația Română de Schi Biatlon nu are bani pentru organizarea întrecerilor.

Se pare că pe luna ianuarie nu vom avea nici un ban de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Până acum, în fiecare an am fost ajutați, nu au fost probleme, însă la momentul actual nu s-a făcut bugetul și nu vom primi fondurile necesare. Voi avea o întâlnire cu ministrul Marius Dunca, să vedem ce se poate face. Încerc să găsesc sponsori, dar nu este ușor. Bugetul pentru cele două etape se ridică la 120.000 de euro, bani pe care nu îi avem. Dacă nu vom organiza cele două etape, este o mare problemă. Nu vom mai primi de la Federația Internațională de Schi competiții de o asemenea importanță. Facem toate eforturile pentru a ține cele două competiții. Timpul este foarte scurt, dar noi suntem obișnuiți să facem totul în ultima zi. Speranțe încă avem, sper că putem organiza cele două etape”

Puiu Gaspar – secretar general al Federației Române de Schi Biatlon

Noul Ministru al Tineretului și Sportului, brașoveanul Marius Dunca, a precizat că va face declarații pe această temă doar după ce se va întâlni cu reprezentanții Federației Române de Schi Biatlon. Dunca va avea săptămâna viitoare întâlniri cu oficialii tuturor federațiilor sportive din țară.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply