Home / Actual / Eminescu a fost omagiat şi la Săcele

Eminescu a fost omagiat şi la Săcele

Vineri, 15 ianuarie, săcelenii au venit să-l omagieze pe poetul  tuturor românilor, aşa cum foarte bine a spus la eveniment domnul profesor Liviu Dârjan,  Mihai Eminescu.

Este îmbucurător faptul că un număr din ce în ce mai mare de copii şi tineri vin să-l cunoască pe Eminescu. Evenimentul a început la ora 12, la bustul poetului amplasat în parcul din cartierul Electroprecizia, cu o depunere de coroane.  Au urmat alocuţiuni ţinute de domnul primar Radu Nistor Florea, domnul profesor Liviu Dârjan, preşedintele Despărţământului ASTRA ” Fraţii Popeea” din Săcele, părintele Raul Valer Şerban.

Au urmat scurte momente literare şi muzicale prezentate de elevii  şcolilor din Săcele. Aici s-a evidenţiat corul  Liceului Teoretic” George Moroianu”, condus cu măiestrie de doamna profesoară Ivan Gabriela.  Una dintre elevele acestei şcoli a interpretat superba melodie Eminescu, a regretaţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, marii artişti şi patrioţi basarabeni care au decedat într-un accident de maşină în anul 1992.

Evenimentul s-a terminat cu prezentarea  unui volum de poezii al  doamnei poete Ala Mîrza- Turbal, care nu a fost prezentă, din Râbniţa. Localitate din Republica Moldova, dar aflată sub controlul forţelor separatiste de la Tiraspol.  Localitate unde, după cum spunea şi cel care a prezentat volumul, rişti să fii împuşcat pe stradă dacă vorbeşti limba română.

Video cu depunerile de coroane de la Săcele

de Paul Szasz-Sebes

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply