Home / Actual / Eminescu a fost omagiat şi la Săcele

Eminescu a fost omagiat şi la Săcele

Vineri, 15 ianuarie, săcelenii au venit să-l omagieze pe poetul  tuturor românilor, aşa cum foarte bine a spus la eveniment domnul profesor Liviu Dârjan,  Mihai Eminescu.

Este îmbucurător faptul că un număr din ce în ce mai mare de copii şi tineri vin să-l cunoască pe Eminescu. Evenimentul a început la ora 12, la bustul poetului amplasat în parcul din cartierul Electroprecizia, cu o depunere de coroane.  Au urmat alocuţiuni ţinute de domnul primar Radu Nistor Florea, domnul profesor Liviu Dârjan, preşedintele Despărţământului ASTRA ” Fraţii Popeea” din Săcele, părintele Raul Valer Şerban.

Au urmat scurte momente literare şi muzicale prezentate de elevii  şcolilor din Săcele. Aici s-a evidenţiat corul  Liceului Teoretic” George Moroianu”, condus cu măiestrie de doamna profesoară Ivan Gabriela.  Una dintre elevele acestei şcoli a interpretat superba melodie Eminescu, a regretaţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, marii artişti şi patrioţi basarabeni care au decedat într-un accident de maşină în anul 1992.

Evenimentul s-a terminat cu prezentarea  unui volum de poezii al  doamnei poete Ala Mîrza- Turbal, care nu a fost prezentă, din Râbniţa. Localitate din Republica Moldova, dar aflată sub controlul forţelor separatiste de la Tiraspol.  Localitate unde, după cum spunea şi cel care a prezentat volumul, rişti să fii împuşcat pe stradă dacă vorbeşti limba română.

Video cu depunerile de coroane de la Săcele

de Paul Szasz-Sebes
Ciprian Sterpu

Leave a Reply