Home / Actual / Dana Haralambie adună puncte și la Sapporo

Dana Haralambie adună puncte și la Sapporo

Pentru prima etapă din 2016, fetele s-au reunit în cadrul Cupei Mondiale, la Sapporo. Prima dintre cele două întreceri programate în acest sfârșit de săptămână s-a încheiat cu victoria reprezentantei gazdelor, Sara Takanashi. Pentru noi, Dana Haralambie a reușit încă o clasare care-i aduce puncte în clasamentul general. Mai exact, locul 24, care-i aduce alte 7 puncte și îi majorează totalul la 27.

Pe trambulina Miyanomori, cu punctul de construcție la 90 de metri și dimensiunea la 100, 40 de concurente au luat parte la cea de-a patra etapă a sezonului. În manșa întâi, Dana Haralambie și-a trecut în cont o prestație bună, sărind 82 de metri, clasându-se pe locul 26 la pauză. Manșa secundă a adus pentru săceleancă o săritură mai scurtă cu trei metri – 79 m, sfârșitul concursului gasind-o pe locul 24, în fața unei sportive de mare anvergura, austriaca Eva Pinkelnig.

zimbio-com

A doua etapă de la Sapporo s-a derulat într-un mod similar primei, iar japonezii din tribunele Arenei Miyanomori au asistat la încă o victorie a favoritei lor, Sara Takanashi. În ceea ce ne privește, Dana Haralambie a reușit să intre în top 30 și la finalul acestei competiții, bifând a cincea etapă consecutivă în care s-a numărat printre cele mai bune 30 de săritoare din lume.

Surpriza plăcută din partea Danei Haralambie a venit în ședința de calificare care a precedat această etapă cu numărul 2 de la Sapporo. Săceleanca a plutit 88,5 metri și a fost notată de către jurați cu 17. La sfârșitul calificărilor, Dana ocupa locul 11 în clasamentul acestora. Săriturile din cadrul concursului au măsurat 80,5 m și 72,5 m, Dana clasându-se pe locul 30 la sfârșitul etapei, câștigând astfel încă un punct în clasamentul general. Drept urmare a weekendului de la Sapporo, Dana Haralambie mai bifează 2 etape în care câștigă puncte în clasamentul general al Cupei Mondiale. Săceleanca ocupă locul 29 în acel clasament, având în cont 28 de puncte.

Cupa Mondială feminină continuă peste o săptămână, tot în Japonia, cu două etape la Zao.

Citește cum poți fi voluntar la Campionatele Mondiale de Schi Nordic pentru Juniori și Tineret 2016!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply