Home / Actual / Elevii cu dizabilități din Săcele, discriminați de (in)deciziile primarului Popa Virgil

Elevii cu dizabilități din Săcele, discriminați de (in)deciziile primarului Popa Virgil

Întregul cartier Brădet, dar mai ales Centrul Școlar pentru educație incluziva Brădet a fost lăsat de primarul Popa Virgil fără transport în comun.

Totul s-a petrecut in urma preluării transportului in comun la Săcele de către RAT Brasov (înainte cursele erau operate de Servicii Săcelene SRL)

Directorul Centrului Școlar pentru educație incluziva Brădet spune ca din cea de-a treia săptămână de scoală, elevii nu vor mai putea fi duși de profesori la școala cu mașinile personale ale angajaților CSEI Brădet.

Iată mesajul complet al acestuia, postat pe Facebook:

Anul scolar intra in a treia saptamana de predare pentru elevi, iar CSEI Bradet renunta la a mai aduce elevii scolii cu masinile personale (ale catorva cadre didactice voluntare) impreuna cu masina scolii (3+1).

Este o decizie grea luata la nivelul scolii … Dupa multe presiuni si sedinte lungi, s-a luat decizia sa nu mai oferim acest sprijin elevilor cu dizabilitati care locuiesc in Mun. Sacele.

Stim cu totii, a existat un timp de repaus din timpul vacantei scolare, care pentru elevii cu CSE se traduce in regres, asta pe langa profilul fiecarului elev cu cerinte educative especiale care necesita o adaptare permanenta si adecvata a actului educativ-insctructiv-terapeutic.

Am dorit sa venim in sprijinul familiilor cu posibilitati reduse din Sacele si care au elevi cu dizabilitati inscrisi la CSEI Bradet, tinand cont ca distanta intre Garaj (Sacele) si Bradet (Sacele) este de cativa kilometri si inaccesibila.

Ca director am vrut sa intind o mana institutiilor existente si mai ales, sa le asigur elevilor scolii, un drept constitutional – *dreptul la educatie*.

Unitatea scolara CSEI Bradet impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, au inteles situatia dificila si s-au adaptat problemelor aparute – transport elevi. Am fost implicati si am vrut sa ajutam in speranta ca in cateva zile/saptamani, o sa se rezolve problema …

Conducerea scolii impreuna cu profesorii voluntari si-au asmat un risc enorm, in cele doua saptamani de cursuri, in care au adus elevii scolii la si de la scoala spre Sacele. (in acesta perioada a existat o cominicare permanenta si reala, impreuna cu acorduri scrise intre scoala si parinti/tutori). Slava Domnului nu au existat probleme…

In calitate de director al unitatii CSEI Bradet am trimis adrese catre toate institutiile publice competente din judet (Primaria Sacele, CJ Brasov, ISJ Brasov) si catre agentiile responsabile de transport (RatBv si Agentia de Transport Metropolitan Bv), inclusiv cereri de audiente la aceste institutii si mult lobby…dar fara rezolvare.

In continuare, problema este in pixul autoritatiilor administrative…

Noi, profesorii scolii si tot personalul existent, suntem la dispozitia elevilor. Ii asteptam pe copii, incepand cu ziua de luni (25 septembrie 2023), de la ora 07.45 la scoala. Va multumim!

Modernizare din vorbe! Vin alegerile și intersecția pod Dârste este repusă pe tapet – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia