Home / Actual / Modernizare din vorbe! Vin alegerile și intersecția pod Dârste este repusă pe tapet

Modernizare din vorbe! Vin alegerile și intersecția pod Dârste este repusă pe tapet

  • Modernizarea nodului rutier Pod Dârste promisă în 2012, 2014, 2016, 2020 și reluată în 2023

  • Din 4 în 4 ani, sunt scoase de la naftalină proiecte precum Ocolitoarea mare a municipiului Săcele sau modernizarea intersecției Pod Dârste
  • În 2020, primarul Popa Virgil spunea că: ”Vor fi amenajate două sensuri giratorii care vor face legătura între ocolitoarea Săcelelui și cea a Brașovului”
  • De atunci nu s-a mai avansat cu nimic, iar acum, subiectul este reîncălzit și sunt vehiculate sume uriașe

“Intrarea în municipiul Săcele va fi reamenajată în zona Podului Dârste” anunța cu surle și trâmbițe primarul Virgil Popa în 2020.

Acesta considera că intrarea în municipiul Săcele reprezintă un reper important pentru orașul nostru, iar problemele de mobilitate urbană ne obligă să regândim reamenjarea intersecției de la podul Dârste.

Prin urmare au început demersurile pentru a realiza documentația necesară acestei lucrări: “Suntem în stadiul în care avem depus la CNAIR PUZ-ul Pod Timiș” mai spunea edilul săcelean.

De atunci nu s-a mai schimbat nimic în bine și totul este iarași pus pe tapet, după o nouă vizită a primarului la DRDP Brașov, sucursala regionala a CNAIR.

Promisiune veche și neonorată, ciorbă reîncălzită?

Modernizarea accesului auto în zona Pod Dârste nu este deloc o idee nouă.

Aceasta aparea ca prioritate absolută în promisiunile electorale ale lui Popa Virgil din 2016.

Desigur ca edilul sacelean nu a livrat nimic nici aici, dar de subiect s-a folosit și în 2020, în apropierea campaniei electorale.

De altfel, periodic, subiectul este readus în actualitate de autorități, care prezintă scheme, desene, grafice cu giratorii și sensuri noi … iar apoi uită de tot, aruncă dosarul într-un sertar … și povestea este reluată când este nevoie de ea.

În aprilie 2014, am scris despre acest subiect chiar în Saceleanul.ro

La vremea aceea, am prezentat publicului faptul că “edilii braşoveni împreună cu cei din Săcele vor să demareze în următoarea perioadă lucrările de reamenajare a intersecţiei de la Pasajul Dârste, astfel încât accesul şoferilor care tranzitează Braşovul spre centurile ocolitoare ale celor două municipii, dar şi spre DN 1 şi DN 1 A să fie mult mai facil.”

Astfel, în zonă se vor amenaja două sensuri giratorii, care să facă legătura atât între ocolitoarea Braşovului şi cea a Săcelelor, cât şi între DN 1 şi ieşirea din municipiul Săcele.

Atunci propunerea arăta altfel, dar în esență era “tot o Mărie, dar cu altă pălarie”

În joc a intrat acum și noul sef al DRDP, Tudor Alexandru Duțu, cel care a spune că a discutat cu primarul municipiului Săcele, Virgil Popa și cu proiectantul despre resistematizarea intersecției dintre DN1, DN1A și intrarea pe Ocolitoarea Municipiului Brașov, din zona Dârste.

Insa sunt doar discuții … 

(VIDEO) Subiecte interesante, de interes și pentru săceleni cu Ciprian Sterpu, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov la Mix TV – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia