Home / Actual / Prioritate pentru femeile însărcinate și părinții cu copii de până la 5 ani la casieriile, ghişeele și casele de marcat din toată țara

Prioritate pentru femeile însărcinate și părinții cu copii de până la 5 ani la casieriile, ghişeele și casele de marcat din toată țara

Prioritate pentru femeile însărcinate și părinții cu copii de până la 5 ani la casieriile, ghişeele și casele de marcat din cadrul instituțiilor publice și unităților comerciale publice și private. Proiectul de lege, inițiat de PNL, a trecut de Camera Deputaților, for decizional și merge la promulgare.

Legea a fost creată de deputații liberali Florin Alexe, Mara Calista și Alin Ignat, în colaborare cu Mirela Retegan, fondatoarea Gașca Zurli.
Prin această lege, PNL își continuă demersul de a susține familiile și de a le oferi acestora grija și respectul cuvenite.

De asemenea, proiectul propune și amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani în spațiile de pe lângă clădirile insituțiilor publice și ale unităților publice comerciale și private.

Pentru a asigura respectarea acestei legi, nerespectarea prevederilor privind acordarea priorităţi va fi sancționată cu amenzi de la 200 lei la 1.000 lei, iar încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia