Home / Actual / Electroprecizia SA și Wagner AG anunță crearea Electroprecizia Wagner Casting SA, o societate mixtă producătoare de piese turnate și prelucrate din aluminiu

Electroprecizia SA și Wagner AG anunță crearea Electroprecizia Wagner Casting SA, o societate mixtă producătoare de piese turnate și prelucrate din aluminiu

Electroprecizia SA și Wagner AG (Waldstatt, Elveția) anunță înființarea
Electroprecizia – Wagner Casting SA, un joint-venture dedicat furnizării de componente turnate și prelucrate din aluminiu pentru diverse industrii, inclusiv automobile, scule electrice, dispozitive medicale și echipamente industriale.

Societatea mixtă Electroprecizia – Wagner Casting SA va opera într-o clădire industrială nouă, de 5.700 mp, ultamodernă, în cadrul Parcului Industrial și Logistic Electroprecizia, investiție în valoare de 5,5 milioane de euro.

Obiectivul celor două părți este să își unească forțele pentru a crea un furnizor de top de soluții turnate din aluminiu pentru clienții lor de pe piața europeană și o bază diversificată de clienți naționali și internaționali.

Electroprecizia SA, un furnizor important de produse turnate sub presiune din aluminiu prin filiala sa Electroprecizia Cast Productions S.R.L. (electroprecizia.ro), aduce o bogată experiență și expertiză societății mixte.

Activitatea sa a pornit de la a fi furnizor pentru industria motoarelor electrice și s-a
diversificat progresiv pentru a servi o gamă largă de clienți din diferite domenii, reușind să atingă nivelul calitativ foarte ridicat impus de industria auto. Compania este certificată pentru furnizarea de produse către industria auto.

Wagner AG, un lider în furnizarea de subansamble din metal, plastic și hibride (wagner-solution.com), este specializată în dezvoltarea și producerea de soluții inovatoare, eficiente și ușoare pentru clienți din industrii precum automobile, mașini-unelte, construcții, optică, electronică și aviație.

Colaborarea va valorifica cei 80 de ani de know-how Wagner în materie de materiale și aplicații și baza puternică de producție locală a Electroprecizia, oferind o bază solidă pentru creșterea rapidă a portofoliului de clienți.

Investiția totală va cumula peste 12 milioane de euro și își propune să dubleze această capacitate în următorii ani. Investind în tehnologii avansate de turnare sub presiune, prelucrare și automatizare, Electroprecizia Wagner Casting SA va asigura o
producție eficientă și va menține cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate, propunându-și să realizeze până la 30 de milioane de euro în următorii 5 ani cu un număr de 180 de angajați.

Adrian Secelean, Președinte și CEO al Electroprecizia SA, și-a exprimat entuziasmul pentru parteneriat, declarând: “Prin acest joint-venture, ne propunem să devenim un jucător de top pe piața produselor turnate din România.

Colaborarea noastră cu Wagner AG va spori capacitățile noastre tehnologice, permițându-ne să răspundem cerințelor în evoluție ale clienților noștri, profitând în același timp de noile oportunități determinate de politicile de decarbonizare din Uniunea Europeană.

Totodată, vom crea locuri de muncă în Săcele la cele mai înalte standarde de sănătate și siguranță și vom crește atractivitatea Parcului Industrial Electroprecizia pentru alte companii industriale, cu efect pozitiv în economia orașului Săcele și a județului Brașov.”

Silvan Halter, CEO și coproprietar al Wagner AG, a adăugat: “Suntem încântați să ne unim forțele cu Electroprecizia SA prin înființarea Electroprecizia Wagner Casting SA.

Expertiza noastră în soluții din metal și plastic și know-how-ul nostru larg în aplicații complexe completează perfect punctele forte ale Electroprecizia, permițându-ne să furnizăm produse inovatoare clienților, răspunzând în același timp nevoilor lor de optimizare a costurilor și greutății componentelor.”

Formarea Electroprecizia Wagner Casting SA subliniază angajamentul ambelor companii de a oferi o valoare excepțională clienților lor și de a contribui la creșterea industriei prelucrătoare din România.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia