Home / Actual / Electroprecizia ar putea colabora cu o importantă fabrică din China

Electroprecizia ar putea colabora cu o importantă fabrică din China

Conducerea Fuzho Wonder Electric din China a venit într-o vizită de „recunoaştere” la Braşov, întâlnindu-se şi cu reprezentanţii autorităţilor, şi urmând ca după încheierea vizitei să stabilească planul de colaborare cu societatea Electroprecizia.

Reprezentanţii companiei Fuzho Wonder Electric din China, specializată în producţia de motoare, au avut ieri o primă întâlnire cu conducerea societăţii săcelene Electroprecizia, care este un important producător de motoare electrice în Europa de Sud-Est şi Centrală, şi totodată principalul producător român de echipament electric şi electronic pentru o variată gamă de automobile, tractoare şi camioane.
Managerul general al Grupului Wonder, Bruce Yu, a precizat că scopul acestei vizite este cunoaşterea reciprocă, urmând a se stabili direcţiile comune de acţiune, reprezentanţii companiei fiind la prima vizită în România. Adrian Secelean, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electroprecizia, a precizat că principala aşteptare pe care o are de la reprezentanţii Wonder este de a gândi o strategie comună cu compania chineză pentru a deveni parteneri în ceea ce priveşte producţia de motoare electrice. Wonder este primul producător de motoare de aluminiu din China orientat spre export şi recunoscut ca un lider inovator de motoare de mare eficienţă în China. De asemenea, în ultima perioadă, Electroprecizia a început un amplu proiect de dezvoltare cu ajutorul unor finanţări nerambursabile accesate de la Uniunea Europeană sau din fondurile puse la dispoziţie de statul norvegian.
În prezent, avem patru proiecte în curs de derulare, în valoare de 4,5 milioane de euro, care vizează îmbunătăţirea capacităţii de producţie, dar şi condiţiile de lucru. La această oră avem 1.100 de angajaţi a explicat
Dragoş Zavarache – administrator Electroprecizia
Sprijin din partea autorităţilor
Conducerea Wonder s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean. Prefectul Mihai Mohaci a ţinut să le sublinieze acestora să Braşovul este un pol economic important fiind pe locul IV în România ca Produs Intern Brut. Acesta i-a asigurat pe chinezi că le va acorda tot sprijinul în vederea derulării unor afaceri la Braşov.
Suntem un judeţ în plină dezvoltare şi cred că acest lucru este un punct de atracţie pentru investitori. De asemenea, Electroprecizia este o societate cu tradiţie, care funcţionează din 1936, şi mă bucur că au găsit colaboratori cu care să poată cuceri pieţele europene
Mihai Mohaci – prefectul Judeţului Braşov
De asemenea, vicepreşedintele CJ Braşov, Mihail Veştea, le-a spus oficialilor companiei că Braşovul are şi o resursă umană bine pregătită în domeniul tehnic, iar interesul autorităţilor braşovene este de a valorificare la maximum acest potenţial.
sursa: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply