Home / Actual / Au început lucrări de modernizare a rețelei electrice subterane în Săcele

Au început lucrări de modernizare a rețelei electrice subterane în Săcele

În municipiul Săcele au început în această săptămână lucrări de modernizare a rețelei electrice, acestea constând în înlocuirea subterană a cablului de 20KV între diferite puncte de transformare.

Lucrările se realizează în zonele unde acesta este foarte vechi (anii 70) și în care au fost foarte multe deranjamente în ultima perioadă.

Primul tronson în care au început lucrările este pe străzile Mocanilor și Oituz. Acestea vor fi finalizate în aproximativ o săptămână.

Al doilea tronson va fi pe străzile Darie Magheru, Nicolae Iorga, Pandurilor și Morii, iar al treilea tronson pe străzile Zizinului, Ștefan cel Mare și Petőfi Sándor.

La ultimele două tronsoane lucrările vor dura maxim 2 luni/tronson. Lucrările nu se vor desfășura pe toată lungimea străzilor, ci doar prin zonele unde este necesară înlocuirea cablului.

Beneficiarul lucrării este SISE Electrica Distribuție Transilvania Sud, iar executantul lucrării este SC Electroprecizia A.G. SRL. Costul total este de 620.826 de lei și este suportat integral de către beneficiar.

Săpăturile și înlocuirea cablului se vor realiza în special pe partea necarosabilă(verde) a străzilor, pe partea carosabilă intervenindu-se doar când nu există altă soluție. Traversarea străzilor se va realiza prin  subtraversare în tub de protecție.

Consumatorii nu vor fi afectați de aceste lucrări, curentul urmând să fie oprit doar pe perioade scurte în momentul conectării cablului, consumatorii fiind anunțați în prealabil.

La terminarea lucrărilor beneficiarul și executantul vor readuce spațiile în care s-a intervenit la starea inițială, lucrare care va fi urmărită de către Primăria Municipiului Săcele.

Primăria vrea să demoleze “Ambasada”. Ce o să fie in locul ei?

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply