Home / Actual / După propunerea lui Popa Virgil (PSD) de a mări taxele și impozitele pentru 2023, la Săcele se scumpește și gunoiul

După propunerea lui Popa Virgil (PSD) de a mări taxele și impozitele pentru 2023, la Săcele se scumpește și gunoiul

Consilierii locali din Săcele vor dezbate în şedinţa de plen de joi, 24 martie, un proiect de hotărâre privind actualizarea tarifelor pentru colectarea şi transporturi deşeurilor menajere de la populaţie şi persoane juridice, spune bzb.ro

Astfel, potrivit declaraţiei primarului municipiului Săcele, Popa Virgol (PSD), tariful pentru populaţie va fi majorat de la 12,47 lei lei/lună/persoană fără TVA (14,83 lei lei/lună/persoană cu tot cu TVA) la 14,01 lei fără TVA lei/lună/persoană (16,67 lei lei/lună/persoană, cu tot cu TVA).

Aceasta este a doua majorare a preţului gunoiului din Săcele operată în cursul acestui an, pentru că preţul de 14,01 lei/lună/persoană a este valabil din data de 1 ianuarie 2022. 

„Majorarea din 1 ianuarie 2022 a fost operată la solicitarea operatorului de salubritate, ca urmare a creşterii preţurilor la combustibili, a salariului minim pe economie, dar şi a altor costuri”, a explicat Popa.

Majorarea preţului gunoiului a fost anunţată zilele trecute şi pentru municipiul Braşov, tot ca urmare a creşterii tarif de eliminare a deşeurilor prin depozitare a operatorului Fin-Eco SA.

Noile tarife sunt 16,78 lei cu TVA – pentru fiecare persoană fizică, 141,92 lei/mc + TVA –  în cazul persoanelor juridice.

sursa bzb.ro

Viceprimarul Géczi Gellért, sub lupa legalității în problema câinilor fără stăpân: ”Povestea este și despre fals în declarații și conflict de interese cel puțin. Posibil și despre incompatibilitate” (partea a II-a)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia