Home / Actual / Drumul Valea Doftanei – Brădet – Săcele, proiect important de infrastructură a județului Brașov

Drumul Valea Doftanei – Brădet – Săcele, proiect important de infrastructură a județului Brașov

Reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 102 I Valea Doftanei – Brădet – Săcele este unul dintre proiectele importante de infrastructură rutieră ale județului Brașov, proiect pe care îl implementează Consiliul Judetean Brașov cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.

Miercuri a avut loc o întâlnire de lucru cu proiectanţii şi cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, pentru o discutie despre modalitatea de scoatere din fondul forestier a unor suprafeţe de teren afectate de acest proiect investiţional.

Lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de km, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului nostru.

Din lungimea totală, 4,35 de hectare aflate pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov şi 10,35 de hectare situate în aria teritorială a judeţului Prahova sunt incluse în fondul forestier, iar pentru realizarea lucrărilor este necesară schimbarea statutului juridic al respectivelor suprafeţe, prin scoaterea lor din fondul forestier.

Ne dorim foarte mult realizarea acestui proiect, nu doar noi, județul Braşov, ci şi judeţul Prahova, şi de altfel întreaga ţară, deoarece vedem cu toţii cât de intens este traficul pe #DrumulNaţional 1 şi cât de important este să avem cât mai curând o alternativă de circulaţie, până când va fi construită autostrada spre Bucureşti.

Am avut această discuţie pentru a stabili concret ce avem de făcut la nivelul Consiliului Judeţean, ca beneficiar al proiectului, astfel încât să facem demersurile necesare pentru declararea obiectivului de interes judeţean, iar apoi să putem prelua terenurile din fondul forestier şi să facem exproprierile necesare.

Adrian Vestea, Președintele Consiliului Județean Brașov

În perioada imediat următoare, proiectanţii vor transmite indicatorii tehnico-economici ai proiectului – inclusiv necesarul pentru exproprieri, pentru a-i aproba în plenul Consiliului Judeţean, precum şi coridorul de expropriere cu identificarea separată a proprietarilor.

Alocații mai mari pentru copii. Până în 1 iulie 2022 acestea se vor dubla

ELECTROPRECIZIA angajează urgent 60 municitori necalificați

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia