Home / Actual / Drumul judeţean Brădet, judeţul Braşov – Valea Doftanei, Prahova este în licitație publică

Drumul judeţean Brădet, judeţul Braşov – Valea Doftanei, Prahova este în licitație publică

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care a verificat, luni, în judeţul Braşov, stadiul implementării unor proiecte pe care ministerul, prin entităţile subordonate, le finanţează, dă asigurări că, în cinci ani, turiştii şi braşovenii vor putea utiliza, ca rută alternativă la DN 1, drumul judeţean Brădet-Valea Doftanei, conform ministrului.

Obiectivul de investiţii – modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean Brădet, judeţul Braşov – Valea Doftanei, Prahova, e un tronson catalogat de Cseke ca fiind „unul strategic”, „în sensul în care va fi o alternativă pentru DN 1 şi DN 1 A şi va decongestiona o parte din traficul infernal care în multe momente există astăzi pe aceste două drumuri naţionale”, potrivit ministrului.

Conform ministrului Cseke, în zilele următoare, anunţul de licitaţie publică pentru realizarea acestei investiţii va fi vizibil pe SICAP, iar potrivit Studiului de Fezabilitate, este prevăzut un termen de 6 luni pentru proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor, astfel că, peste cinci ani, noul drum ar trebui să fie gata.

„Astăzi este un moment important în sensul în care se lansează licitaţia publică pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 102 I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov, o investiţie cu o lungime de peste 25 kilometri şi care va putea constitui o alternativă reală pentru DN 1, respectiv DN 1 A. Acest obiectiv de investiţii a fost aprobat de către Guvern anul acesta, în februarie, prin Hotărârea de Guvern 262 pe indicatori tehnico-economici aprobaţi. Este vorba de o investiţie de 642 de milioane de lei. Azi va fi lansarea în SICAP, vizibil undeva la sfârşitul săptămânii, sunt nişte proceduri legale, dar astăzi va fi urcat în SICAP şi această procedură de achiziţie publică va merge înainte. Practic, acest tronson, care este clasificat ca drum judeţean, dar pe o parte însemnată este impracticabil, va deveni, prin reabilitare şi prin modernizare, o cale alternativă pentru toţi cei care vor să ajungă de la Braşov la Bucureşti şi de la Bucureşti la Braşov”, a anunţat Cseke Attila. 

sursa BRAȘOV. Când vom scăpa de coșmarul de pe DN1. Licitația pentru noul drum, lansată deja – Portal MyTex – știri Brașov

Intervenție a salvamontiștilor la Canionul 7 Scări după ce o turistă a făcut entorsă la gleznă – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia