Home / Actual / Drum forestier nou la Săcele, între Timișul de Jos și Cascada Tamina. Cât costă și când va fi gata

Drum forestier nou la Săcele, între Timișul de Jos și Cascada Tamina. Cât costă și când va fi gata

Primaria Municipiului Săcele a semnat contractul pentru realizarea unui nou drum forestier în U.A.T. Săcele.

Drumul va avea o lungime de 6,081 km și va fi cuprins între Valea Chiliera (zona Timișului de Jos) – Valea Barbului – Valea Ghercovacs ( în apropiere de cascada Tamina), fiind paralel cu DN1.

Drumul va avea două părți, un drum auto forestier Valea Ghercovacs – Valea Barbului – 5,30 km și un drum auto forestier Valea Barbului – Valea Chiliera – 0,776 km.

Proiectul va contribui la implementarea cerințelor UE referitoare la sectorul forestier. Prin acest proiect, fondul forestier deținut de Municipiul Săcele va deveni accesibil în vederea asigurării continuității tratamentelor silviculturale și lucrărilor de îngrijire a arboretelor, cât și a recoltării de produse de masă lemnoasă. Suprafața accesibilizată de drumuri este de 753,2 ha. Drumurile forestiere enumerate mai sus servesc și la accesul în caz de incendii, deoarece zonele în care sunt amplasate sunt frecventate de turiști.

Investiția are o durată de finalizare de 37 de luni, iar costul este de 853.468 euro. Finanțarea este asigurată în proporție de 100% de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Aceste lucrări vor face parte integrantă dintr-o viitoare strategie în ceea ce privește turismul montan din Municipiul Săcele, afirmă primarul Virgil Popa.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply