Home / Actual / Dragos Adrian, sportivul anului

Dragos Adrian, sportivul anului

Dragos AdrianSuntem mândri să vă relatăm că săceleanul Dragoș Adrian a fost declarat sportivul anului în cadrul secției de rugby a Clubului Sportiv Universitatea Brașov. Aceasta distincție vine ca o recunoaștere a celor 26 de ani de activitate dedicați rugbyului. În prezent Dragoș Adrian este unul dintre antrenorii și conducătorii Clubului Sportiv Rugby Săcele, pe lângă calitățile de jucător acesta demonstrând că poate fi și un profesor de excepție pentru cei mici. Rugbystii săceleni se află la sfârșitul turului pe poziția 1 a campionatului regiunii Muntenia la categoria U12, copii născuți în anii 2002 și 2003, aceștia reușind sub comanda lui Dragoș Adrian sa învingă cluburi de tradiție în rugby cum ar fi Steaua, Dinamo sau Grivița. Mai jos aveți o carte de vizită a sportivului săcelean preluată de pe site-ul CSU Brașov:

Adrian Dragoş s-a născut pe 25.10.1977

• În 1987, Dragoş îşi începe activitatea în Rugby la Săcele.

• În 1995 debutează la Seniori la Gringoş Cristian, în Divizia B.

• În 1996 se transferă la Callatis Mangalia, unde joacă până în 2001. Cu această formaţie promovează în 1999 pentru prima oară în Divizia Naţională, unde în primul an termină pe locul 9 din 16 echipe, iar în următorul pe locul 7.

• În 2001 revine în Săcele la echipa „Precizia” în Divizia 2, unde îşi desfăşoară activitatea până la desfiinţarea clubului, în 2003.

• În 2004-2005 domnul antrenor Emilian Duţă îl convinge pe Dragoş să îşi reia activitatea sportivă la Clubul CFR Braşov, lucru pentru care îi rămâne recunoscător pentru toată viaţa. Cu această echipă promovează apoi în Divizia Naţională în 2007, unde activează timp de 3 sezoane. Din 2009 este Căpitanul Echipei, iar în 2012 este numit şi în funcţia de Antrenor Secund.

• În 2012, împreună cu echipa CFR CSU Braşov, reuşeşte să câştige Campionatul Naţional de Rugby în Divizia A şi să promoveze în Divizia Naţională de pe locul 2. Din păcate însă, din cauza lipsei de jucători şi a problemelor financiare, nu reuşesc să activeze în această divizie.

În 2013, echipa CFR CSU Braşov promovează din nou în Divizia Naţională, de data aceasta în postura de Campioni ai Diviziei A, după o finală câştigată la Bucureşti împotriva celor de la Metrorex Bucureşti, cu un scor foarte bun: 43-27 ! Dragoş speră ca de aceasta data să se găsească resursele ca această echipă să joace în Divizia unde şi-a câștigat locul!

• În Februarie 2013 înfiinţează la Săcele, împreună cu încă doi prieteni, un Club de Rugby pentru copii, cu care din Septembrie participă la Campionatul Bucureştiului. Deşi au 9 luni de activitate, au reuşit ca la acest sfârşit al turului să se claseze pe prima poziţie cu grupa de U12 şi doreşte să rămână pe aceeaşi poziţie şi la finalul campionatului

“Nouă ne pasă de Săcele” și suntem mândri de Dragoș Adrian!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply