Home / Actual / Dr. Purcarea Adrian, Dr. Savitchi Liliana și Dr. Olar Miruna sunt medicii specialiști gastroenterologie în cadrul Spitalului Municipal Săcele

Dr. Purcarea Adrian, Dr. Savitchi Liliana și Dr. Olar Miruna sunt medicii specialiști gastroenterologie în cadrul Spitalului Municipal Săcele

Boala celiacă este, de fapt, intoleranța autoimună pe care o au unele persoane la gluten – o proteină vegetală care se găsește în anumite cereale cu spic, precum grâul, secara și orzul.

🔎 Atunci când persoanele care suferă de această boală consumă alimente care dețin gluten, în intestinul subțire are loc o reacție imunologică prin care mucoasa intestinală este distrusă, iar nutrienții necesari organismului nu mai sunt absorbiți așa cum trebuie.
Această boală se poate declanșa atât la adulți, cât și la copii, în momentul în care în dietă sunt introduse cerealele. Copiii pot resimți următoarele simptome:
➖ anorexie;
➖ încetinirea procesului de creștere;
➖ scaune voluminoase și decolorate.
În cazul adulților, cele mai des întâlnite simptome sunt:
➖ stare de oboseală;
➖ slăbiciune;
➖ diaree moderată.
_____________________________
👩🏻‍⚕️👨🏻‍⚕️ Dr. Purcarea Adrian, Dr. Savitchi Liliana și Dr. Olar Miruna sunt medicii specialiști gastroenterologie în cadrul Spitalului Municipal Săcele. Activitatea medicală se desfășoară în regim Ambulatoriu de Specialitate și Spitalizare de zi, în sediul spitalului aflat pe str. Oituz Nr. 54.
Serviciile oferite sunt:
➡ consultații de specialitate: monitorizare hepatite, ciroză hepatică;
➡ ecografie abdominală cu sau fără bilet de trimitere pentru consultații;
➡ elastografie prin fibroscan pentru stadializarea fibrozei hepatice în hepatopatiile cronice;
➡ endoscopie digestivă inferioară cu sau fără examen histopatologic;
➡ endoscopie digestivă superioară cu sau fără examen histopatologic.

☎😇 Pentru programări ne puteți apela la numărul de telefon 0368.005.356, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Nu ezitați să ne contactați!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia