Home / Actual / Dr. Kovács Lehel István, președinte comitet de părinți: ”Elevii care participă la probele de bacalaureat nu vor fi în siguranță”

Dr. Kovács Lehel István, președinte comitet de părinți: ”Elevii care participă la probele de bacalaureat nu vor fi în siguranță”

Dr. Kovács Lehel István, președintele comitetului de părinți din cadrul Liceului Teoretic ”Zajzoni Rab István” din Săcele a transmis autorităților locale și județene o adresă ce are caracter de protest.

Acesta consideră că este inadmisibilă organizarea bacalaureatului în curtea unui spital COVID-19, fie el și unul de campanie.

Luni în incinta aceluiași Liceu Teoretic ”George Moroianu” va începe Bacalaureatul.

Vă redăm mai jos întreg mesajul:

Către,
           Primăria Mun. Săcele
           Inspectoratul Școlar Județean Brașov
 
Stimate domnule Primar,
Stimate domnule Inspector școlar general,

             Am aflat cu stupoare din presa locală […], că spitalul de campanie din incinta sălii de sport a Liceului Teoretic ”George Moroianu” din Săcele, unde sunt amenajate aproximativ 100 de locuri, va fi deschis ÎN TIMP CE de luni în incinta Liceului Teoretic ”George Moroianu” va începe Bacalaureatul.

            Apreciem că această acțiune contravine în total măsurilor adoptate pentru combaterea COVID-19, copiii noștri, elevii care participă la probele de bacalaureat nu vor fi în siguranță, vor fi expuși riscului de contaminare.

            Nu am fost de acord nici cu organizarea bacalaureatului în centre de examene, în loc ca fiecare elev să-și dea probele în unitățiile școlare proprii, dar în acest caz solicităm cu fermitate rezolvarea acestui caz!

            Este în totalmente inadmisibil organizarea bacalaureatului în curtea unui spital COVID-19, unde traseul elevilor intersectează cu cel al bolnavilor!

            Credem, că sunteți conștienți, de faptul că dacă un singur elev pățește ceva, responsabilitatea penală și morală vă aparține!

 

Cu stimă,

Dr. Kovács Lehel István
Președintele Comitetului de părinți
Liceul Teoretic ”Zajzoni Rab István” din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia