Home / Actual / Dr. Gheorghe Albert este medicul primar și Dr. Laura Sandu este medicul specialist otorinolaringologie (ORL) la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Săcele

Dr. Gheorghe Albert este medicul primar și Dr. Laura Sandu este medicul specialist otorinolaringologie (ORL) la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Săcele

Amigdalita reprezintă o inflamație acută a amigdalelor palatine, mase de țesut limfatic de formă ovală, localizate la nivelul gâtului.

Acestea au un rol important în secreția anticorpilor implicați în generarea răspunsului imun de apărare al organismului.

🔎 Afecțiunea este întâlnită cel mai frecvent la copii preșcolari și preadolescenți, însă poate afecta și adulții. Boala are incidență crescută mai ales în lunile reci de toamnă și iarnă. Amigdalita poate fi resimțită ca o răceală severă sau ca o gripă.

Iată 7⃣ dintre semnele care îți indică faptul că trebuie să îți programezi un consult la medicul specialist:

🟡 pete albe sau galbene pe amigdale;

😫 dificultate sau durere la înghițire;

⭕ amigdale roșii, inflamate;

🫢 respirație neplăcută;

😟 voce răgușită;

🧣 durere în gât;

🔥 febră.

__________________________________________

👨🏻‍⚕️👩🏻‍⚕️ Dr. Gheorghe Albert este medicul primar și Dr. Laura Sandu este medicul specialist otorinolaringologie (ORL) la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Săcele, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, în cadrul Policlinicii Municipiului Săcele. Serviciile oferite sunt:

➡ aspiraţia şi lavajul sinusului nazal prin puncţie;

➡ audiogramă, Include audiometrie tonală liminară şi/sau vocală;

➡ extracţie corpi străini: conduct auditiv extern, nas, faringe;

➡ foniatrie;

➡ tamponament posterior şi/sau anterior O.R.L.;

➡ toaleta auriculară unilateral (două proceduri);

➡ tratament chirurgical al traumatismelor O.R.L.;

➡ tratament chirurgical O.R.L. colecţie: sept, flegmon periamigdalian, furuncul căi aeriene externe, furuncul vestibul nazal, othematom;

➡ consultații de specialitate: rinoscopie, intervenții ORL minime, extracții corpi străini.

☎☺️ Pentru programări puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Colegii noștri vă vor îndruma mai departe.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia