Home / Actual / (VIDEO) Moment istoric pentru Brașov și pentru locuitorii județului. Singurul aeroport construit în România, de la zero, în ultimii 50 de ani, a primit primul zbor

(VIDEO) Moment istoric pentru Brașov și pentru locuitorii județului. Singurul aeroport construit în România, de la zero, în ultimii 50 de ani, a primit primul zbor

Singurul aeroport construit în România, de la zero, în ultimii 50 de ani, a primit marți botezul zborului, spune mytex.ro

O aeronavă specială a Autorităţii Aeronautice Române (AACR) a survolat și apoi a aterizat pe pista aeroportului de la Braşov. 

Zborul a fost efectuat pentru calibrarea echipamentelor de radionavigaţie instalate la sol. Primul zbor cu pasageri este programat în iunie, anul viitor.

Condițiile meteo au permis ca aeronava AACR să aterizeze fără probleme pe pista de aproape 3 kilometri de la Ghimbav.

Aeronava de tip Beechcraft Super King Air 350 a ajuns înaintea orei 11 în dreptul Aeroportului, însă pentru a putea ateriza și a începe practic testarea efectivă a echipamentelor de radionavigație a făcut o buclă până în județul vecin, în zona localităților Coșeni – Sâncraiu – Vâlcele și apoi s-a întors spre Ghimbav.

Procedura de zbor și de aterizare a fost stabilită atât în funcție de relief, cât și de curenții de aer.

Piloții nu au efectuat aterizarea de prima dată, ci au trecut pe deasupra obiectivului și au continuat spre Feldioara până în zona Șugaș Băi, cu întoarcere tot prin Vâlcele – Bod, înainte de a coborî efectiv avionul.

Continuă să citești pe Moment istoric pe Aeroport (mytex.ro)

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia