Home / Actual / Dr. Alexandru Constantina este medicul specialist urologie din cadrul Spitalului Municipal Săcele

Dr. Alexandru Constantina este medicul specialist urologie din cadrul Spitalului Municipal Săcele

📋 Ziua mondială a rinichiului este marcată anual în cea de-a doua zi de joi a lunii martie, pentru a atrage atenția asupra celor mai recente metode de tratament, a măsurilor preventive și a evoluției bolilor acestui organ. În 2023, această zi este 9 martie.

❗ 𝐋𝐚 𝐧𝐢𝐯𝐞𝐥 𝐦𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥, 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟖𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐧𝐭𝐚̆ 𝐛𝐨𝐥𝐢 𝐜𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐢𝐧𝐢𝐜𝐡𝐢.

➡️ Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, întrucât riscul apariției complicațiilor este redus semnificativ.

Această afecțiune progresivă, caracterizată prin scăderea funcției renale, este asociată și cu un risc crescut de apariție a unei boli cardiovasculare.

👥 În prezent, boala cronică de rinichi este a 10-a cauză de mortalitate la nivel mondial. Se estimează faptul că, până în 2040, aceasta va ajunge pe locul 5, fiind strâns legată de alte patologii cronice, precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.

_____________________

👨‍⚕ Dr. Alexandru Constantina este medicul specialist urologie din cadrul Spitalului Municipal Săcele. Serviciile medicale disponibile la departamentul de urologie al spitalului se pot efectua atât în ambulatoriul aflat pe Aleea Episcop Popeea Nr. 20, cât și în regim de spitalizare de zi. Acestea sunt:

✅consultații cu sau fără prescripții medicale;

✅efectuarea de ecografie abdominală;

✅ investigații radiologice și de laborator pentru afecțiuni renale.

☎ Programările se pot face la numărul de telefon 0368.408.073, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. Nu ezitați să ne contactați!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia