Home / Actual / Două titluri de “Campion Național” pentru Petru Tulban de la CS Babarunca Săcele

Două titluri de “Campion Național” pentru Petru Tulban de la CS Babarunca Săcele

Săptămâna trecută, de joi până duminică, în decorul de poveste al Pasului Bucin – Harghita s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare Schi – disciplină sportivă care urmează a fi acceptată la Jocurile Olimpice din 2022.

La această competiție, care a reunit peste 150 de sportivi de performanță de la cluburi din toată țara, CS Babarunca a deplasat o mică delegație compusă din Petru Tulban, Ioan Iacob, Gabor Nagy și Iuliu Dopovecz.

Cele 4 zile de concurs, extrem de dificile din cauza condițiilor climaterice și a stratului mare de zăpadă, au stabilit ierarhii valorice la toate cele 4 probe ale competiției: sprint, medie distanță, lungă distanță și stafetă.

Reprezentanții noștri au concurat cu multă dăruire, în ciuda lipsei de pregătire, reușind clasări foarte bune. Cele mai bune performanțe le-a obținut Petru Tulban, care s-a impus ca un adevărat lider al tinerei generații câștigând categoria de M 12 ani și titlul de Campion Național la Medie Distanță și Lungă Distanță.

El a obținut și medalia de bronz la Sprint, unde a concurat împreună cu sportivii de la categoria de 14 ani. De remarcat medalia de bronz obținută de Iuliu Dopovecz la Lungă Distanță categoria M 55 și locul 4 al stafetei județului Brașov cu Petru Tulban și Ioan Iacob în componență.

Aceste rezultate au făcut ca CS Babarunca să aibă o evoluție remarcată de toți competitorii, fiind situată în primele opt cluburi din țară într-un clasament neoficial pe medalii, în urma puternicelor secții de la Electrosistem Baia Mare, VSK Csikszereda sau C. S. U Craiova, dar înaintea multor cluburi cu putere financiară și tradiții mult  mai mari.

Săceleanul Alexandru Bodor în prezent la CT Dinicu Golescu, convocat la Naţionala U18 la rugby

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply