Home / Actual / Autorităţile săcelene vor să exproprieze 5725 mp pentru modernizarea unei străzi

Autorităţile săcelene vor să exproprieze 5725 mp pentru modernizarea unei străzi

Strada Tărlungului, una dintre arterele ce face legătura dintre oraş şi ocolitoarea municipiului Săcele, se află încă de anul trecut în atenţia autorităţilor pentru a fi modernizată.

Aceasta modernizare se estima atunci a avea o durată rapidă de realizare a investiției de doar 2 luni, însă a trecut 1 an şi lucrările nici nu au fost începute.

Artera foarte importantă şi pentru facilitarea accesului dinspre DN1A, către platforma industrială Electroprecizia, s-a lovit de pasul exproprierilor.

Astfel, conform Legii 225 din 2010, Primăria Municipiului Săcele propune spre expropriere de utilitate publică nu mai putin de 5725 mp, din care 3739 mp fiind chiar in proprietatea municipiului, iar restul de 1986 mp in proprietatea diverselor persoane fizice.

Valoare totală a investiției, asa cum a fost ea aprobată acum un an,  (inclusiv TVA) este de 775.537 lei, din care construcții–montaj 649.280 lei, sectorul ce urmează să fie reabilitat avand o lungime de 546 m, intre DN1A si intersectia cu strada Martin Luther.

Modernizarea propusă urmărește aducerea străzii Tărlungului la parametri optimi privind siguranța și confortul circulației atât pentru traficul auto cât și pentru cel pietonal, precum și îmbunătățirea condițiilor de mediu pentru locuitorii din vecinătatea acestora.

Primăria Săcele vrea să cumpere clădirea vechii poşte din Cernatu, aflată în proprietatea Telekom

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply