Home / Actual / Două intervenți ieri în Piatra Mare pentru salvamontiștii săceleni

Două intervenți ieri în Piatra Mare pentru salvamontiștii săceleni

Ieri au fost două apeluri pentru Salvamont Săcele, din fericire nu simultan, ci unul după celălalt.

Primul dintre ele a venit din partea unui grup de turiști din Israel.

Doi tineri din grupul care a urcat la Canionul 7 Scări, au ales, fără să anunțe pe nimeni, alt traseu și au ajuns la cabana Piatra Mare.

”Părinții au sunat la 112, iar apoi au reușit să îi recuperm de pe traseu și să ii coborâm la grup, care îi așteptau de peste 4 ore”, spun salvamontiștii intr-o postare pe Facebook.

Al doilea apel a venit din partea a două doamne de 69 și 71 de ani care au plecat de la cabană la ora 17.30 și le-a prins noaptea pe traseu.

Și aici cele două turiste au fost coborîte fără probleme până la Dâmbu Morii.

Salvamont Săcele atrage atenția pe această cale că deja se înnoptează mult mai devreme, iar în pădure după ora 19.00 este întuneric. Turiștii trebuie să fie atenți cum își programează traseul, iar din rucsac nu trebuie să lipsească lanterna, de preferință frontală.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Cu Serviciile Săcelene pe butuci, administrația de la Săcele plătește vidanjare de 50.000 lei către o firmă din Râșnov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia