Home / Actual / Doua eleve de la “George Moroianu” au adus premii la Sacele

Doua eleve de la “George Moroianu” au adus premii la Sacele

Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București şi Societatea Meteorologică Română au organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei a doua ediţie a Simpozionul şi Concursului Regional cu tema “Fenomene atmosferice şi evoluţia vremii pe glob”.

Trei eleve de la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele au participat la acest concurs, doua dintre ele obținând rezultate deosebite.

Astfel, Conţ Andreea Ioana a luat PREMIUL I cu lucrarea „Iernile brașovene”, iar Grăjdean Lidia– PREMIUL III cu poezia „Reflexe”, ambele eleve fiind îndrumate de doamna prof. Regman Zsuzsanna.

Activitatea noastră de zi cu zi este influenţată în mare măsură de evoluţia vremii şi din acest motiv de la mic la mare lumea este interesată de buletinele meteo sau de semnalele din natură care prevestesc schimbarea vremii. Încă din clasele primare elevii întâlnesc noţiunea de climă, care se caracterizează prin diferite noţiuni meteorologice. Urmărind direcţia vânturilor după principalele puncte cardinale, intensitatea acestora, măsurând temperatura aerului şi a solului în două trei momente ale zilei, urmărind principalele fenomene meteorologice oamenii sunt în permanenţă preocupaţi de vreme şi evoluţia acesteia.

Ziua Mondială a Meteorologiei se marchează din anul 1961 şi reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei ONU care a transformat vechea Organizaţie meteorologică internaţională într-o organizaţie interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizaţia Meteorologică Mondială. Această zi semnifică intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenţiei Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply